Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili duası

Bugün Müslüman aleminin heyecanla beklediği Berat Kandili! Bu önemli gecede pek çok kişi Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Berat Kandili namazı ve merak edilenler haberimizde
Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili duası

Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak da bilinen Berat Kandili namazının nasıl kılınacağı merak konusu. Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir? Berat Kandili duaları nedir? Müslümanlar bu konuya ilişkin araştırmalarına hız kazandırırken merak edilenleri sizler için haberimizde derledik!

BERAT KANDİLİ DUASI

Hz. Peygamber Efendimizin Berat gecesinde şu şekilde dua ettiği rivayet edilmektedir:

“Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim”

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Konuya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı bilgilere göre tesbih namazı şu şekilde kılınmaktadır:

“Allah rızası için tesbih namazı kılmaya” diye niyet edilerek namaza başlanır.

Sübhâneke’den sonra 15 kere “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denir.

Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha “Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber” denilir.

Bu tesbih, rükûya varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir.

Bu şekilde her rekatta 75 tesbih yapılır. İkinci rekata geçilince de 15 tesbih okuması ve daha sonra besleme çekildikten sonra Fatiha ve sure okunarak 10 kere tesbih getirilir.

Bu şekilde namazın kılınması ile birlikte 4 rekat tamamlanmış olur ve yanında 300 tesbih edilir.

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

Kandil namazlarının yatsı zamanı kılındığı ifade edilmektedir.