Bakan Kurum açıkladı! Köylerde kalıcı konut inşasına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından kalıcı konutlar ile ilgili detaylı açıklama geldi.
Bakan Kurum açıkladı! Köylerde kalıcı konut inşasına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden depremin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili son dakika haberlerini vermeye devam ediyor. Buna göre Kurum Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı olan 7 köyünde 310 adet kalıcı konutun inşasına başlandığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Bakan Kurum Twitter hesabı üzerinden videolu şekilde yapmış olduğu paylaşımda deprem bölgesinde yalnızca bina inşa edilmeyeceğini o şehrin ruhunun da yansıtılacağı yaşam alanlarının yapılacağını ifade etti. Şehrin tarihinin, kültürünün ve sanatının da dikkate alınacağını söyleyen Kurum 143 bin köy evinin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yönetilen çalışmalar sonucunda da Nurdağı'nda 935 adet ve bununla birlikte İslahiye'de ise bin 909 adet kalıcı konutun kurulacağı alanların zemin etütleri tamamlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından etkilenen diğer illerde de önümüzdeki günlerde tüm çalışmaların tamamlanması ile kalıcı köy evi yapım aşamasının başlayacağı bildirildi. 

310 KALICI KÖY EVİNİN YAPIM AŞAMASI BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kişisel Twitter hesabı üzerinden paylaşılan videolu açıklama ile Nurdağı ve İslahiye ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen geçici ve kalıcı konut çalışmalarının sonrasında Nurdağı ilçesine bağlı bulunan toplamda 7 köye 310 kalıcı köy evinin yapımı için çalışmaların başladığı açıklandı. 

İlgili Haberler