Bakan Nebati duyurdu! Hesabınızı kontrol edin 15 bin liraya varan ödemeler bugün yatırıldı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 ilde kapanması zor yaralar açtı. 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından meydana gelen sel ile birlikte deprem bölgesindeki vatandaşlar yeni bir afetle karşı karşıya kaldı. Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara hükümet tarafından destek ödemesi yapılacağı bildirildi.
Bakan Nebati duyurdu! Hesabınızı kontrol edin 15 bin liraya varan ödemeler bugün yatırıldı

Bakan Nebati duyurdu! Hesabınızı kontrol edin 15 bin liraya varan ödemeler bugün yatırıldı - 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkisi altına aldı. Yaşanan büyük deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken Şanlıurfa ve Adıyaman'da sel felaketi meydana geldi. Adıyman ve Şanlıurfa'yı etkileyen sel baskınında 18 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken selden etkilenen binlerce vatandaş için de destek ödemesi açıklaması geldi. 

BAKAN NEBATİ: 11 MİLYON 870 BİN LİRA ÖDENDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da son durumu değerlendirdi. Hasar tespit çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, afetzedelere verilen desteklerden de bahsetti. Bakan Nebati, afetle ilgili yaptığı açıklamasıda "En büyük zararın verildiği alandayız. Karakoyun deresi, çarşamba gününün sabahının ilk saatlerinden itibaren taşkınla beraber getirilen molozla iyice taşıyor. Sağa ve sola hasar verecek şekilde suyun yükselmesine sebep oluyor. Erken saatlerde olmasının getirdiği bir dezavantaj bazı kayıplarımız oldu. Hummalı bir çalışma var. Sağımızda ve solumuzdaki dükkanların, giriş katındaki dairelerin tamamı su basmış durumda. Urfa’nın muhtelif yerlerinde geçen dere taşkına uğradığı için etrafındaki alan sular altında kaldı. Sular altında kalan alanlarda önce insanlarımızın tahliye edilmesi, hasar tespitlerinin yapılması gerekiyordu. Hazine Maliye Bakanlığı olarak hasar tespiti çalışmasını yaptık. 1132 konutta hasar tespiti yapıldı.'' ifadelerine yer verdi. Afetzedelere destek ödemesi yapıldığını bildiren Bakan Nebati, vatandaşların hesabına 10 ile 15 bin lira arasında bir ödeme yapıldığını bildirdi. Bakan Bilgin, destek ödemesine ilişkin ''Tespit yapılan konutların tamamına AFAD üzerinden 10’ar bin lira gönderdik.  10 ile 15 bin lira arasında değişen katkıda bulunduk. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birisi için de 100 bin lira olmak üzere toplamda 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti.'' ifadelerine yer verdi. 

'KONUTLARDA TESPİT EDİLEN HASARIN TAMAMINI KARŞILIYORUZ'

Bakan Nebati, ''Bugüne kadar 248 iş yeri 685 araç, eşyaların hasar tespit yapılıyor. An itibarıyla 3 bin 121 adet hasar tespiti yapılmış durumda. Bundan sonrası araçlarla ilgili yapılacak tespitlerin izah edilmesi. Konutlarda tespit edilen hasarların tamamını karşılıyoruz.  Şu anda evlerine giremeyen vatandaşlarımızla ilgili her türlü barınma ihtiyaçları bizim üzerimizde.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlgili Haberler