B sınıfı ehliyeti olan 25 yaş üstü kişilerin mutlaka yaptırması gerekiyor! 4 bin TL cezası var

B sınıfı ehliyeti olup trafiğe çıkan 25 yaş üstü herkesi yakından ilgilendiriyor! Ehliyeti olan herkesin bu kapsamda o tarihe kadar kesin yaptırması gerektiği aksi durumda 4 bin TL cezasını ödeyeceği açıklandı. İşte detaylar ve bakanlığın yaptığı açıklama
B sınıfı ehliyeti olan 25 yaş üstü kişilerin mutlaka yaptırması gerekiyor! 4 bin TL cezası var

İçişleri Bakanlığı, sağlıklı bir trafik deneyiminin yaşanabilmesi adına trafik için yeni kararlar almaya ve uygulamaya devam ediyor. Buna göre 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip ehliyetlerin en geç 2024 yılına kadar değişmesi gerekiyor. Aksi durumda 4 bin 064 TL kesinleşmiş cezasının olduğu belirtildi.

2 YIL BOYUNCA UZATILMIŞTI

Bakanlık, koronavirüs pandemisi sebebiyle ehliyet yenileme süresini 31 Aralık 2022 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatmıştı. Bu kapsamda ehliyetini yenilemesi gerekenlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar süresi bulunuyor. Pandemi döneminde başvuru yoğunluğunun azaltılması amacıyla süre 2 yıl boyunca uzatılmıştı.

RANDEVU ALINMASI GERKİYOR

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin bu kapsamda ilk olarak randevu alması gerekiyor. Randevu için Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün web sitesi ya da ALO 199 hattı üzerinden randevuların hemen oluşturulabileceği belirtildi.

Randevusunu oluşturanların ise ehliyet yenileme ücretini yatırması gerekiyor. 13 + 2 TL ücreti belirtilen bankalara yatırdıktan sonra hemen randevu zamanında işlemlerini kısa süre içerisinde yaptırabilecek.

640x360.jpg

EHLİYET YENİLEME İÇİN İSTENİLEN BELGELER

Ehliyet yenilemek isteyenlerin randevu zamanında birtakım belgeleri hazırlaması gerekiyor. İşte ehliyet yenileme işlemi için hazırlanması gereken belgeler şu şekilde:

Kimlik

Eski ehliyet

Harç ve katılım payının ödendiğine dair belge

Biyometrik fotoğraf

Sağlık raporu (Kan grubunu da göstermeli)

Adli sicil kaydı

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

BÜYÜK CEZASI VAR

Ehliyetini belirtilen tarihe kadar yenilemeyenleri bekleyen büyük cezanın olduğu ifade edildi. 31 Aralık 2023 tarihinden sonra trafiğe eski tip ehliyeti ile çıkanlar, sürücülerin sınıfına uygun olmayan ehliyet kullanması sebebi ile en az 4 bin 64 TL ödeyeceği belirtildi. Bu tutarın 2024 yılında daha da artması bekleniyor.