Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Andı

Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehadetinin 12. yıl dönümünde düzenlediği faaliyetlerle andı.
Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Andı

Duyurusu Şubat ayında yapılan Muhsin Yazıcıoğlu’nun Üşüyorum Şiiri’ni ezbere etkili okuma yarışma sonuçları Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı tarafından açıklanarak, yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu. Ayrıca Tiritoğlu Parkı’nda Uşak halkına lokma ikramı yapıldı. Alperen Ocakları Uşak İl Başkanı Ali KARACA yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“25 Mart 2009 tarihinde elim bir suikastle şehit düşen Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu kaybetmenin hüznünü ve acısını bir kere daha yürekten hissediyoruz.

Muhsin Yazıcıoğlu Türk siyaset tarihinin son yıllarda gördüğü en temiz lideriydi. Gerek siyasi yaşamındaki duruşu, gerekse karakteri ve kişiliği ile Allah’ın rızasına uygun yaşayan, inandığı davayı hayatına tatbik eden bir liderdi. Muhsin Yazıcıoğlu siyaseti Allah’ın rızasını kazanmak ve milletine hizmet etmek için yaptı. Hiçbir zaman dünyayı yöneten, siyaseti dizayn etmeye çalışan güç odaklarına taviz vermedi. Her zaman kazanmayı da kaybetmeyi de milletiyle yapmayı tercih etti. Tek başına kalsa da inandığı, doğru bildiği hak davada ilerlemeyi kendisine şiar edinmiş bir inanca ve azme sahipti. Ömrü boyunca Ehl-i sünnet çizgisinden sapmayan, İslami değerlerine sımsıkı bağlı bir gençlik yetiştirmek arzusu ile mücadele etti.

O BİR LİDERDİ

Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşların dili, dini, mezhebi veya ırkı ne olursa olsun bölünmeden beraberce yaşaması ve birlik olması için mücadele etti. Muhsin Yazıcıoğlu milliyetçi bir liderdi. Vatanına, milletine göz dikenlerin gerek meclis kürsüsünde, gerek meydanlarda dimdik karşısında durdu. O’nun milliyetçilik anlayışında ayrımcılığa yer yoktu. O Kürt-Türkmen, Alevi-Sünnisi ile birlik olsun istiyordu. O’nun hayalleri sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında da değildi. O’nun hayali Doğu Türkistan’a, Batı Trakya’ya, Kırım’a, Kerkük’e, Filistin’e, Halep’e, Musul’a kadar dayanıyordu. O’nun hayali Adriyatik’ten Çin Seddine kadar Türk-İslam Birliğiydi.

Böylesi vatansever bir devlet adamını hain bir suikastle kaybetmenin yanında, ne yazık ki geçen 12 yılda, onca delille ve ifadelerle suikast olduğu artık aşikârken halen olayın aydınlatılamaması, olayın faillerinden hiç birinin henüz ortaya çıkmaması, görevi kötüye kullanmak, hırsızlık vb. basit suçlarla yapılan yargılamaların haricinde örgütlü suikast dosyasının açılmamış olması da bizleri derinden üzmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu suikast dosyasının çözülmesi yetkiyi elinde bulunduran hukukçusundan, bürokratına vatanını, milletini ve bayrağını seven herkesin boynunun borcu olmalıdır. Bizim beklentimiz budur.

HEPİMİZ BİRER MUHSİN YAZICIOĞLU OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Şehadetinin ardından geride bıraktığımız 12 yılda bizler de birer Muhsin Yazıcıoğlu olabilmek, birer Muhsin Yazıcıoğlu yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayallerini ve hedeflerini emanet olarak aldığımız ilk günden bugüne dek aynı yolda ve aynı azimle ilerliyoruz. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yarım bıraktırılmaya çalışılan hayallerini Alperenler Allah’ın izniyle gerçekleştirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle hain suikastle hayatlarını kaybeden Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve beraberinde helikopterde şehit düşen yol arkadaşları Erhan Üstündağ’ı, Yüksel Yancı’yı, Murat Çetinkaya’yı, İsmail Güneş’i ve Kaya İstektepe’yi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler