Otopark yönetmeliği mimar ve mühendislere sağ gösterdi sol vurdu

Otopark yönetmeliğinin 1 Nisan’da yürürlüğe girmesini bekleyen mimar ve mühendisler, Resmi Gazetede bugün yayınlanıp yürürlüğe girmesi ile şakına döndü.
Otopark yönetmeliği mimar ve mühendislere sağ gösterdi sol vurdu

Bu konuda yazılı bir basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Uşak Temsilciliği Yönetim Kurulu, yönetmeliğin önceden açıklandığı gibi 1 Nisan’da yürürlüğe gireceğini düşünerek ruhsat hazırladıklarını, 25 Mart’ta yürürlüğe girmesi ile belediyelerde ruhsat bekleyen birçok proje , mimar ve işveren an itibariyle  zor duruma düşürüldüğünü  ve projeler neredeyse geçersiz duruma gelmesinden yakındı.


 

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Otopark Yönetmeliği Bugün itibariyle yürürlüğe girmiş oldu.

25 Mart 2021 Resmi Gazetede Otopark Yönetmelik değişikliği yayınlandı. Yönetmelik yayımlandığı tarihte (bugün) yürürlüğe girdi.

19 Aralık 2020 de yayımlanan Eski yönetmelik 1 Nisan'da yürürlüğe girecekti. Sektör buna göre hazırlık yapmıştı. Ancak bu kararla Belediyelerde ruhsat bekleyen birçok proje , mimar ve işveren an itibariyle  zor duruma düştü ve projeler neredeyse geçersiz duruma geldi .


 

Yönetmeliğin yürürlük tarihi 1 Nisan olarak değiştirilmesi sektörün ve ilgili idarelerin işlemlerini tamamlaması açısından önem arz etmektedir .

 31/12/2021 tarihine kadar  tanınan süre sadece kat karşılığı yada taahhüt işleri yapan firmalara imtiyazlar sağlamakta noter sözleşmesi gerektirmeyen şahıs işlerini kapsamayarak mağduriyet yaratmaktadır bu konunuda  ek bir düzenleme yapılması esas olup

Bu konuyla ilgili olarak ilgili idareler ile irtibat kurup mağduriyetler yaşanmaması için gerekli girişimlerin yapılacak bugün içerisinde İzmir şube ve bağlı temsilcilikler ile çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyerek mağduriyetler yaşanmaması için çağrıda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

                                                     Mimarlar Odası Uşak Temsilciliği Yönetim Kurulu

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler