7 şubat okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi?

Okullar tatil mi, okullar tatil edildi mi? Sorusunun cevabı en sık araştırılan konular arasında yerini alıyor. 6 Şubat 2023 yıkıcı Kahramanmaraş depremi sebebi ile bazı illerde okullar bugün tatil edildi. Peki, 7 şubat okullar tatil mi?
7 şubat okullar tatil mi? Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hatay Valiliği, dün yaptığı açıklamasında okulların 6 Şubat tarihinde Hatay bölgesinde tatil edildiğini duyurmuştu. Bunun üzerine tatilin uzatılıp uzatılmadığı merak ediliyor.

Depremde en olumsuz etkilenen illerin başında gelen Hatay’da okullar bugün tatil edildi. Öğrenciler 7 Şubat’ta da tatilin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Hatay’ın yan sıra akşam saatlerinde deprem bölgesindeki pek çok il için tatil haberi gelmişti.

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE DE TATİL EDİLDİ

Hatay’dan sonra tatil kararı alan ilk il Kahramanmaraş oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden tatil için şu açıklamayı yaptı:

“6 Şubat 2023'te ilimiz merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü sebebiyle taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı ilimiz genelinde trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Buna ek olarak öğrenci taşımasında kullanılan servis araçları da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Bu sebeple ilimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul ve kurumlardaki eğitim ve öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde bir gün süreyle ara verilmiştir”

7 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ?

Okulların Kahramanmaraş depremi sebebi ile 1 günlük tatil edildiği belirtildi. Henüz 7 Şubat tatil haberi için bir açıklama gelmedi. Okulların sadece 1 gün tatil edilmesi sebebi ile yarın eğitim öğretime devam edileceği tahmin ediliyor.