TATİL HABERİ DUYURULDU | Okullar daha bu sabah açılmıştı! Sömestr 1 gün uzatıldı

Ocak ayının sonlarına doğru başlayan sömestr tatili bugün tüm Türkiye'de sona ermişti. Ancak sabah saatlerinde son dakika tatil haberi duyuruldu. O bölgelerde sömestr tatili 1 gün daha uzatıldı! Okullar daha bu sabah açılmıştı.. Tatil haberinin detayları
TATİL HABERİ DUYURULDU | Okullar daha bu sabah açılmıştı! Sömestr 1 gün uzatıldı

Aktarılan son dakika haberinin detaylarına göre kar yağışı yurdun belirli bölümlerinde etkili olmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre bugün o illerimizin bazı bölgelerinde kar yağışı sebebi ile okullar tatil edildi. Bu şekilde sömestr tatili o bölgeler için bir gün daha uzatılmış oldu.

2 BÖLGEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tatil haberinin detayları geldi. Aktarılan son haberin detaylarına göre Bingöl’ün Karlıova ilçesi ile Van’ın Saray ve Özalp ilçelerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile okullar tatil edildi. Kar engeli sebebi ile okulların açılması bir gün ertelendi.

2023/12/24/meb-tatili.jpg

KAYMAKAMLIK TARAFINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Bingöl’ün Karlıova ilçesi için açıklama geldi. Karlıova Kaymakamlığı yaptığı açıklamasında, okulların 5 Şubat Pazartesi günü tatil edildiğini açıklayarak, “İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, Karlıova ilçemiz merkez ve köylerin tamamı, 5 Şubat Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır” ifadesini kullandı.

VAN İÇİN DE PEŞ PEŞE DUYURU YAPILDI

Diğer açıklamalar da Van ili için geldi. Saray Kaymakamlığı ve Özalp Kaymakamlıkları da açıklama yaptı.

Saray Kaymakamlığı okul tatiline ilişkin yaptığı açıklamasında, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime gün süre ile ara verilmiştir" ifadesini kullandı. Özalp Kaymakamlığı da okul tatili için, “İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; 5 Şubat 2024 Pazartesi günü taşımalı eğitim çerçevesinde tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir” açıklamasını yaptı.

Buna göre belirtilen bölgelerde okullar 6 Şubat Salı günü açılacak.