Valilikler ardı ardına açıkladılar! Bu illerde okullar tatil edildi!

Bazı illerde eğitime 1 gün ara verilmesine dair kararlar alındı. Resmi açıklamalar yapılırken hangi illerde okulların 1 gün tatil edildikleri açıklandı.
Valilikler ardı ardına açıkladılar! Bu illerde okullar tatil edildi!

Türkiye’de eğitime ara verilmesine dair yeni kararlar resmen açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde bazı illerde eğitime ara verilmesine dair valilik kararları açıklandı. Bu illerin hangi olduğu belli olurken okulların tatil edilmesine dair ayrıntılar da belli oldu. Valiliklerin açıklamaları ardı ardına gelirken tüm öğrenciler belirlenen illerde 6 Şubat 2024 Salı günü okullarına gitmeyecekler ve tatil yapacaklar.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Okulların tatil edildiği iller ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre bu illerin tamamı deprem bölgesinde bulunuyor. 6 Şubat 2023’te yaşanan büyük deprem felaketinden dolayı yarın çeşitli anma etkinlikleri yapılacak. 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin en çok etkilediği iller olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da okullar 6 Şubat 2024 Salı günü 1 gün süreyle tatil edildi.

HATAY VALİLİĞİ AÇIKLADI!

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre deprem felaketinin 1. yılında Hatay’daki tüm okullar eğitime ara verdi. Büyük felaketin yıl dönümünde öğrenciler okullarına gitmeyecekler. Bu kararın kentte yoğunlaşacak olan trafiğe önlem olarak alındığı bildirilirken öğrenciler de kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret edebilecekleri için de böyle bir imkan sağlandığı belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA MİİLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI!

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü okulların 1 gün süreyle tatil edilmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Bu açıklamada özellikle oluşabilecek trafik yoğunluğuna işaret edildi. Yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023'te ilimiz merkezli meydana gelen depremlerin yıl dönümü sebebiyle taziye ve mezarlık ziyaretleri, anma törenlerinden kaynaklı ilimiz genelinde trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Buna ek olarak öğrenci taşımasında kullanılan servis araçları da fazladan bir trafik yoğunluğu oluşturacaktır. Bu sebeple ilimiz genelindeki resmi ve özel her kademedeki okul ve kurumlardaki eğitim ve öğretime 6 Şubat 2024 tarihinde bir gün süreyle ara verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPTI!

Gaziantep Valiliği deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle önce Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Ancak vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Gaziantep Valisi Kemal Çeber bir açıklama yaparak, “Kıymetli hemşehrilerimiz, canım öğrencilerim... Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizdeki tatil kararımızı, sizlerden gelen yoğun talep ve depreme ilişkin anma faaliyetlerini yapabilmeniz için İl geneli olarak güncelledik. Allah bir daha Ülkemize bu acıyı yaşatmasın…” sözleriyle son kararı açıkladı.

ADIYAMAN VALİLİĞİ’NDEN KARAR

Adıyaman Valiliği de bir açıklama yaparak okullarda 1 gün süre ile tatil edildiğini duyurdu. Adıyaman’da yapılacak etkinliklerin yoğunluk oluşturacağı için böyle bir karar alındığına dikkat çekildi. Ayrıca valilik açıklamasına göre anma programları ve kabristan ziyaretlerine katılacak olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere de kolaylık sağlanacağı belirtildi.

MALATYA VALİLİĞİ AÇIKLADI!

Malatya Valiliği de deprem felaketinin yıl dönümü gerekçesi ile okullarda 6 Şubat 2024 Salı günü eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapılmayacağını açıkladı. Malatya’da da okullar 1 gün tatil olacaklar.