3. cemre ne zaman düşüyor? 3. cemre toprağa ne zaman düşecek? Bahar başlangıç tarihi

Üçüncü cemrenin ne zaman nereye düşeceği merak konusu oldu. 2024 yılı cemre düşme tarihleri vatandaşlar tarafından merak edilirken, son cemrenin toprağa düşeceği belirtildi. Peki, bahar ne zaman başlıyor?
3. cemre ne zaman düşüyor? 3. cemre toprağa ne zaman düşecek? Bahar başlangıç tarihi

Baharın habercisi olarak da adlandırılan cemrenin sonuncusu toprağa düşecek. Toprağa düşmesi ile birlikte son olarak toprak ısınacak ve vatandaşların heyecanla beklediği bahar resmen gelmiş olacak. 7 gün ara ile düşmeye başlayan cemrelerin sonuncusunun ne zaman düşeceği merak konusu oldu. Cemre düşme tarihleri ne zaman? İşte bahar başlangıç tarihi

ÜÇÜNCÜ CEMRE NE ZAMAN DÜŞÜYOR?

Üçüncü cemre son olarak toprağa düşecek. Bilindiği üzere ilk cemre 20 Şubat tarihinde havaya, ikinci cemre 27 Şubat tarihinde suya düşmüştü. Üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihinde toprağa düşecek. Bu şekilde baharın müjdeleyicisi olan cemre düşmesi de 2024 yılı için tamamlanmış olacak.

CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Cemre düşme tarihlerini merak edenler için takvim şu şekilde işliyor:

1. Cemre 19-20 Şubat tarihinde havaya düşüyor

2. Cemre 26-27 Şubat tarihinde suya düşüyor

3. Cemre 5-6 Mart tarihinde toprağa düşüyor

İlginizi çekebilecek diğer güncel haberler:

CEMRE NEDİR? NASIL DÜŞER?

Cemre, halk arasında baharın sembolü olarak da tanımlanabilir. Kelime anlamı olarak bakıldığında kor – ateş anlamına gelen cemre sıcaklığın artması için de kullanılabilir. Şubat ayının başında 7 gün ara ile ilk olarak havaya daha sonra suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemre düştüğünde düştüğü yeri ısıtır. Son olarak toprağın ısınması ile de resmen bahar gelmiş olur.