Vergi borcu yapılandırması başvuruları ne zaman yapılacak?

Binlerce vatandaşın beklediği vergi borcu yapılandırması Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi borcu olanlar ise yapılandırma başvurularının nasıl ve ne zaman yapılacağını merak ediyor.
Vergi borcu yapılandırması başvuruları ne zaman yapılacak?

Vergi borcu yapılandırması başvuruları ne zaman yapılacak? - Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırmasına ilişkin detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere pek çok kamu alacağı ile ilgili olarak getirilen yapılandırma yasasının ardından tarihler araştırma konusu oldu. 

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU SON TARİHİ BELLİ OLDU

Yüz binlerce vatandaşın beklediği vergi borcu yapılandırması ile ilgili detaylar belli olmuştu. Öğrenci kredisi, prim borcu, emlak ve taşıt vergisi, trafik cezası gibi ödemeleri kapsayan yapılandırma yasası yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan bütün borçlar yapılandırılabilecek. Borç yapılandırması yapmak isteyen vatandaşlar başvuru süreci için yapmaları gerekenleri merak ederken söz konusu yasa ile yapılandırmanın 31 Aralık 2022 tarihinden önce işlenen fiillere getirildiği açıklandı. Yapılandırma, son başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezalarını da kapsarken 31 Aralık 2022 ve önceki dönemlere ilişkin yapılandırmaya son başvuru tarihine kadar başvuruda bulunmak kaydıyla ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar tahakkuk edecek ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacakları da yapılandırma kapsamında olacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasayla yapılandırma düzenlemesinden yararlanmak isteyenler ise  30 Nisan 2023 tarihine kadar ilgili idareye başvuracak. 

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NEREYE YAPILACAK?

Vergi borcu yapılandırması yapmak isteyenlerin Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ''gib.gov.tr/ivd.gib.gov.tr'' internet adresinden kullanıcı kodu ve şifre ya da anında kayıt olarak veya e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi'ne giriş yapılarak bağlı olunan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilecekler. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar ise her bir vergi dairesi için ayrı ayrı başvuru yapacak.

İlgili Haberler