Borcu olanlar dikkat! Peşin ödemelerde tüm faizler silinecek

Ülkemizde ve dünyada yaşanan bazı kötü durumlar neticesinde yaşanan olumsuzlukları bir nebze de olsun gidermek amacıyla borçlarda ödeme kolaylığı sağlanacak. İşte sağlanacak olan kolaylıklar.
Borcu olanlar dikkat! Peşin ödemelerde tüm faizler silinecek

Borcu olan vatandaşlara güzel haber geldi. Borcunuzu toplu bir şekilde ödediğinizde tüm faizler silinecek. 2020 yılından beri pandemi, tedarik zincirinde bozulmalar, Rusya ve Ukrayna savaşı sonucu oluşan enerji krizi gibi yaşanan küresel olaylar sebebiyle yaşanan olayların etkisini azaltmak için çıkarılan yapılandırma kanunu vergiden prim borçlusuna kadar birçok mükellefi kapsayacak. Söz konusu mükellefler yalnızca kesinleşmiş borçlar için değil inceleme ve dava aşamasındaki borçlar için bu konuda başvuiru yapılabilecektir. Faizler tamamıyla silinecek. Peki bu fırsatın detayları neler?

Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı yaşanan zorlu sürecin biraz olsun hafifletilmesi amacıyla vatandaşlar ve firmalarda yaşanan maddi ve manevi tahribatı gidermek için borçlu vatandaşlar için bir fırsat sunuldu. Yaşanan olayların etkisini hafifletmek amacıyla istihdamı ve üretimi desteklemek için vergi ve sigorta primleri başta olmak üzere birçok kamu alacağı ile ilgili yapılandırma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. 

Yapılan düzenlemeye göre vergi, sigorta, gümrük ve birçok kamu alacakları ile ilgili ödeme kolaylığı sağlamak üzere bazı düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler arasında kamuya olan borçların yapılandırılması, deam eden dava ya da vergi incelemelerinin sona erdirilmesi, gelir, kurumlar, muhtasar ve Kdv gibi vergilerinde matrah artırımı ve son olarak emtia ve demirbaş stoklarına ilişkin düzeltme imkanı sunulacaktır. 

SÖZ KONUSU KANUN KAPSAMINDA ŞU ÖDEMELERDE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Vatandaşların borçları ile ilgili yapılan düzenlemelere göre şu ödemelerde bazı kolaylıklar sağlanacak. Kesinleşmiş ödemeler, Kesinleşmemiş ya da dava aşamasında olan ödemeler, inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan işlemler, kamuya olan diğer borçlara ilişkin bazı düzenlemeler, kesinleşmemiş borçları da yapılandırmak mümkün olacaktır.

İlgili Haberler