Vergi affı borç yapılandırması nasıl yapılır? Hangi borçlar silinecek?

Vergi affı borç yapılandırmasına dair merak edilen tüm soruların yanıtını sizler için derledik.
Vergi affı borç yapılandırması nasıl yapılır? Hangi borçlar silinecek?

2023 yılının ilk günlerinden itibaren vatandaşlar tarafından vergi affı borç yapılandırması ile ilgili detaylar merak ediliyor. Vergi affı borç yapılandırmasının nasıl yapılacağı ve hangi borçların silineceği merak ediliyor. Peki vergi affı borç yapılandırması nasıl yapılır? Kaç taksitle yapılacak? Hangi borçlar silinecek? İşte tüm bu soruların yanıtını sizler için derledik. 

VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMASI TBMM'DE KABUL EDİLDİ

Meclis'te kamu alacaklarının yapılandırılması ile ilgili kanun kabul gördü. Söz konusu düzenleme ile vergi dairesine olan borçların tamamının yeniden yapılandırıllmasına ilişkindir. 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem ile ilgili düzenlemelerin eklendiği bu yasa söz konusu depremin yıkıcı etkileri de dikkate alınarak tekrar düzenlendi. Buna göre Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak olan başvuruların ve ödenecek olan taksitlerin süresi bir ay kadar uzatıldı. 

BORÇLAR KAÇ TAKSİT İLE ÖDENECEK?

Ak Parti Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir tarafından yapılan açıklamaya göre bugüne kadar çıkarılan yapılandırma yasalarında borçların ödemesi için en fazla 36 ay taksitlendirilebildiğini bildirildi. Söz konusu kanuna göre ise bu ödeme süresi 48 aya yani 4 yıla çıkarıldı. Bunun çok önemli olduğunu vurgulayan Aydemir borçluların lehine bir değişilik yapıldığını açıkladı. 

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

Vergi affı borç yapılandırma konuna göre 2 bin TL'nin altında borçların yapılandırılacağını söyleyen Aydemir vergi dairelerine olan ve vadesi 31 Aralık 2022 tarihinden önce olmasına rağmen 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle borç aslı ve cezası, gecikme zammı, gecikme faizi. idari para cezası toplamı 2 bin TL altında olan borçların silineceğini bildirdi. 

İlgili Haberler