Emeklilere seyyanen zam çıkışı! Maaşlara 5.500 TL artış mı yapılıyor?

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmasına dair Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıklamalarda bulundu. Emeklilere seyyanen zam verilecek mi?
Emeklilere seyyanen zam çıkışı! Maaşlara 5.500 TL artış mı yapılıyor?

Emekliler aldıkları son maaş zamları ile beraber geçim sıkıntısı sorunlarını çözemediler. Dolayısıyla yeni zamlara ilişkin beklentiler de güçlendi. Emeklilerin ellerindeki tek koz ise 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler olarak görülüyor. Yerel seçimlerin öncesinde emekli maaşlarına seyyanen zam yapılabileceği ihtimali en çok tartışılan konu haline geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da emekli maaşlarına seyyanen zam iddialarına dair değerlendirmelerde bulundu.

EMEKLİLERİ SON ZAM MUTLU ETMEDİ

Emekli maaşlarına yapılan son zamma dikkat çeken Özgür Erdursun, “Emekli maaşlarına yapılan zamlar emeklileri çok da mutlu etmedi. Emekliler hissettikleri enflasyon oranında maaş zammı alamadıklarını düşünüyorlar. Bu konuda da haklılar. Şimdi emekliler durumlarının ne olacağını kara kara düşünüyorlar. Mart ayında seçim var ve emeklilerin halen daha bir zam beklentisi var. Bu elbette kesin değil.” dedi.

SEÇİME KADAR OLMALI!

Emeklilere zam yapılacaksa bunun seçime kadar gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizen Özgür Erdursun, “Seyyanen zam konusu emekliler açısında bence kapanmadı. Seçime kadar bir zam olmazsa başka da zam beklemeyin. Enflasyon farkı neyse o verilir. Üzerine ek bir artış yapılması zor. Asgari ücrete yılda bir defa zam yapılacak denildi ve Temmuz ayında da asgari ücrete zam yapılmayacak. Seçime kadar emekliler zam alabilirlerse o tek kazançları olacak.” ifadelerini kullandı.

SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Emekliler için seyyanen zam ihtimalini yorumlayan Özgür Erdursun, “Emekli maaşlarına zam yapılması yönünde talepler var. Bu talepleri hükümetin duyması gerekiyor. Ancak bunun bir de siyasi boyutu var. Emekli maaşlarına ek bir zam yapılmazsa bu hükümete çok pahalıya mal olacak diye görüyorum. Hükümet yetkilileri de bunu görüyordur. Bunun farkındadırlar ve seyyanen zam konusunda bu beklentinin karşılanıp karşılanmayacağını göreceğiz. Emekli bayram ikramiyelerine de zam yapılacaksa eğer 3-4-5 Bin TL rakamlarını konuşmaya bile gerek yok. O zam yapılmasa da olur, bir işe yaramaz.” şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılması durumunda bunun en az 5.500 TL olabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı.