Uşaklı lokantacı ve tatlıcılar için güzel bir haber

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, oda üyesi lokantacı ve tatlıcı esnafının Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası’ndan ihtiyacı kadar şeker alabileceğini açıkladı.
Uşaklı lokantacı ve tatlıcılar için güzel bir haber

Parlas; Oda faaliyet belgesinde tatlıcı pastacı yazıyorsa, bağlı bulunduğu esnaf Odasından, faaliyet belgesi, vergi levhası, ıslak imzalı dilekçe, sevk irsaliyesi ile şeker fabrikasından 20 çuval (50kğ)Şeker alabilirler. Lokanta ve Catering firmaları kapasite raporu ile 40 çuval alabilirler” dedi.

Parlas, girişimleri için Türk Şeker tarafından düzenlenen kapasite raporundan alınan 1100 TL bedelinin de kaldırıldığını, gerekli, işlemleri tamamlayan oda üyelerinin Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikasına başvurarak ihtiyaçlarını giderebileceklerini de sözlerine ekledi.

Son günlerde şeker fabrikalarından şeker temin etmekte zorluk çeken Uşaklı lokantacı ve tatlıcıların bu sıkıntıları kısmen de olsa sona erdi. Artık pastacı ve tatlıcı esnafı ayda 20 çuval (Bin Kilogram)  lokantacı ve catering işletmecileri de ayda 40 çuval ( 2 bin kilogram) şeker alabilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas; “Odamıza kayıtlı 740 üyemiz önceden Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikasından istedikleri kadar şeker alabiliyordu. Son birkaç ayda ülke genelinde şeker sıkıntısı başlayınca fabrika şeker vermez oldu. Esnafımız da marketlerden kilo ile şeker toplamaya başladı.

Bu sıkıntıyı gidermek için Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası ile görüşmelerde bulundum. Bana 1100 TL karşılığında kapasite raporu ile üyelerime şeker verebileceklerini söylediler. Ben de bu paranın kaldırılmasını talep ettim Talebim kabul gördü.

Fabrika yönetimi ile pastacı ve tatlıcı esnafına ayda 20 çuval (1 ton), lokanta ve catering işletmelerine de ayda 40 çuval (2 ton) olmak üzere anlaştık. Oda üyelerimiz, direk fabrikadan şeker alabilecek” dedi.

Mübarek Ramazan ayı ve bayram öncesi fabrikadan şeker temin edebilmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Parlas, “Uşak Nuri Şeker Şeker Fabrikası devletin olduğu için bir şekilde anlaşabildik. Komşumuz Kütahya’da fabrika özel sektör olduğu için oradan şeker verilmiyor” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)