Memur ve emeklileri temmuz ayında bekleyen 2 kötü sürpriz!

Milyonlarca memur ve emekli temmuz ayında maaşlarına gelecek zam miktarını ve oranlarını yakından takip ediyor. konuya ilişkin aktarılan son habere göre memur ve emeklileri temmuzda bekleyen 2 kötü sürpriz haber geldi!
Memur ve emeklileri temmuz ayında bekleyen 2 kötü sürpriz!

Konuya ilişkin açıklama Prof. Dr. Aziz Çelik tarafından geldi. Çelik, yaptığı açıklamasında temmuzda emeklileri bekleyen iki önemli tehlikeye ilişkin ifadeler kullandı. Memur emeklilerinin enflasyon altında zam alabilecekleri tehlikesine dikkat çeken uzman ismin açıklamaları haberimizde

Memur ve emekliler her yıl 2 defa zam alıyor. Yılın ortasında ve başında enflasyon farkına göre aldıkları zam bu yıl biraz dengeleri değiştirebilir. Çelik, konuya ilişkin açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. Temmuz ayında emeklilerin bir kısmının maaşlarında artış olmayacağının altını çizdi.

“EN AZ YÜZDE 25 OLACAK”

Çelik, memur ve emekliler için şunları söyledi:

“Dört aylık resmi enflasyon yüzde 18,7 olarak açıklandı. 6 aylık resmi enflasyon en az yüzde 25 olacak. Temmuz ayı, emeklinin zam ayı ancak emeklileri bekleyen iki önemli tehlike var. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri için kök aylık tehlikesi...

EMEKLİLERİ BEKLEYEN SIFIR ZAM TEHLİKESİ

“İşçi ve Bağ-Kur emeklileri yasa gereği temmuz ayında geçmiş 6 aylık resmi enflasyonu (TÜFE) oranında zam alacaklar ancak zam emeklilerin kök aylıklarına yapılacak. Halen kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin (dosya bazında) aylıkları 10 bin TL’ye tamamlanıyor. Aradaki farkı Hazine ödüyor. Eğer yeni bir yasal düzenleme yapılıp tamamlanan en düşük aylık enflasyon kadar artmazsa emeklilerin önemli bir bölümü ya sıfır zam veya resmi enflasyondan bile düşük zam alacak.

Bunu önlemek için temmuz ayından önce yasal düzenleme yapılması ve tamamlanan en düşük aylığın en az enflasyon kadar artması gerekir”

Uzman isim, açıklamasının devamında olması gereken en düşük aylığın asgari ücret düzeyine çekilmesi gerektiğini ifade ederek emeklilerin yine 10 bin TL aylık alabileceği tehlikesinin altını çizdi.