Türkiye'de toplam emekli sayısı 2023 açıklandı! SSK BAĞKUR Emekli Sandığı dul ve yetim aylığı kaç milyon emekli var?

Son dönemde gelecek olan ara zam haberleri ile gündemde olan emekli sayısı hakkında
Türkiye'de toplam emekli sayısı 2023 açıklandı! SSK BAĞKUR Emekli Sandığı dul ve yetim aylığı kaç milyon emekli var?

Türkiye'de toplam emekli sayısı 2023 açıklandı! SSK BAĞKUR Emekli Sandığı dul ve yetim aylığı kaç milyon emekli var? - Temmuz ayında milyonlarca memur, emekli ve asgari ücrete zam pazarlığı yapılmış, asgari ücrete yüzde 34 oranında, memurlara enflasyona ek 8 bin TL seyyanen zam verilmiş en düşük maaş zammı ise emeklilere yapılmıştı.

Milyonlarca emekliye düşük zam yapılırken aynı zamanda en düşük emekli aylığı kök maaş zammı nedeni ile zamma rağmen aynı seviyede kalmıştı. Emekli maaşlarına Temmuz zammı yüzde 25 olarak hesaplanırken en düşük emekli aylığı ise 7.500 TL seviyesinde tutulmuştu. Yapılan zam büyük tepki çekerken gözler hükümete çevrilmiş, emekliler ara zam talebini gündeme taşımışlardı.

TÜRKİYE'DE KAÇ MİLYON EMEKLİ VAR?

Yaşanan tartışmalar her geçen gün alevlenirken Türkiye'de olan emekli sayısı da merak konusu olmuştu. Tüm haberlerde milyonlarca emekli olarak anılan rakam sonunda netlik kazandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıklanan son resmi rakamı ilan etti.

haziran.jpg

Erdursun sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında "023/Haziran ayı verilerine göre ülkemizde emekli sayısı;

SSK 7.380.482

Bağ-Kur 1.732.055

Emekli Sandığı 1.618.855

Toplam 10.731.392

Ayrıca 4.476.395 kişi dul, yetim, malul, sürekli iş göremezlik geliri alıyor" diyerek toplam rakamı açıkladı. Türkiye'de EYT sonrası emekli sayısının 17 milyon civarı olduğu tahmin ediliyordu. Dul, yetim, malul, sürekli iş görmezlik geliri alan kişilerde dahil olmak üzere Türkiye'de SGK'dan maaş alan kişilerin toplamı 15 milyon 207 bin kişi olduğu belirtildi.