İş Bankası 500.000 TL ihtiyaç kredisinin maliyet tablosunu açıkladı!

İhtiyaç kredisi çekilmesi durumunda karşılaşılacak maliyetler merak ediliyor. İş Bankası 500.000 TL ihtiyaç kredisinin taksit tablosunu açıkladı.
İş Bankası 500.000 TL ihtiyaç kredisinin maliyet tablosunu açıkladı!

Türkiye'de ihtiyaç kredisi kullanmak çoğu kişinin ekonomik olarak ferahlamasına olanak sağlayabiliyor. Ancak ihtiyaç kredisi çekerken çok iyi hareket etmek gerekiyor. Yüksek maliyetlerle ve uzun vadelerle kullanılan ihtiyaç kredileri başlı başına finansal bir sorun haline gelebiliyorlar. Bunun için kredi maliyet araştırmaları son dönemlerde oldukça önemli bir hale geldiler.

KREDİ MALİYETLERİ KONTROLDEN ÇIKTI!

Bankaların kredi maliyetleri artık müşterilerce kolay kolay takip edilemiyor. Artan faizlerle beraber ihtiyaç kredisi kullanmanın gerektirdiği maliyetleri karşılamak mümkün olmayabiliyor. Bunun için en uygun maliyet arayışları hız kazandı. İhtiyaç kredisi çekecek olanlar banka banka maliyet araştırması yaptıktan sonra karşılaştırma yöntemi ile kendilerine en uygun bankayı tercih ediyorlar. Bundan dolayı her bankanın kredi maliyetleri sürekli olarak sorgulanıyor.

İŞ BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI DEĞİŞTİ!

İş Bankası'ndan ihtiyaç kredisi çekecek olanlar için bankanın kampanya değişikliğine gittiği bildirildi. İş Bankası tarafından müşterilere 1 Milyon TL'ye kadar ihtiyaç kredisi verilebiliyor. Ancak bu kredinin taksitleri çok yüksek olabiliyor. Bundan dolayı İş Bankası gelirleri ile kredi taksitleri uyumlu olan müşterilerin ihtiyaç kredisi başvurularını onaylıyor. Bu denge kurulamıyorsa İş Bankası kredi taleplerini onaylamıyor.

LİMİTE GÖRE FAİZ

İş Bankası ihtiyaç kredisi kampanyası çerçevesinde müşterilere limite göre faiz uygulaması yapılıyor. Müşterilerin talep ettikleri limite göre ihtiyaç kredisi için uygulanan faiz değişiyor. Aylık yüzde 4,75 olarak uygulanan faiz oranı limit artınca yüzde 4,70'e geriliyor. Bu faiz oranları ile ihtiyaç kredisi çekecek olanlar İş Bankası'na kredi başvurusu yapabiliyorlar.

500.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası 12 ay vadeli 500.000 TL ihtiyaç kredisi için talep edilen maliyeti açıkladı. Buna göre müşterilerin bu kredilerinin maliyet hesaplaması aylık yüzde 4,70 oranında faiz ile yapılıyor. Bu krediyi çekecek olanların ödemeleri gereken aylık taksit tutarının 59.998 TL olduğu bildirildi. 500.000 TL ihtiyaç kredisi için İş Bankası müşterilerden 719.984 TL tutarında geri ödeme talep ediyor.