Tapusu olan vatandaşa duyuruldu! O ilde ücretsiz uygulama resmen başladı

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapı stokunun önemi idrak edildi. Yaşanan deprem ağır yıkıma neden olurken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir duyuruda bulundu.
Tapusu olan vatandaşa duyuruldu! O ilde ücretsiz uygulama resmen başladı

Tapusu olan vatandaşa duyuruldu! O ilde ücretsiz uygulama resmen başladı - Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından oturdujları evlerin sağlamlığından şüphe eden vatandaşlar yapı durum tespiti için kolları sıvadı. İzmir’de yaşayan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dikkati çeken bir açaıklamada bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer açıklamasında yapı durum tespiti başvurularının başladığını bildirdi.

TUNÇ SOYER DUYURDU

Tapusu olan ve İZmir'de yaşayan vatandaşlar için bir duyuru yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, vatandaşların oturdukları bina için ücretsiz kimlik belgesi çıkartılacağını bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili olarak ''Yapı durum tespiti başvurularınızı http://afetplani.izmir.bel.tr üzerinden yapabilirsiniz. Başvuran tüm vatandaşlarımız için bina kimlik belgelerini ücretsiz çıkartacağız. İzmir İli genelindeki, mevcut ruhsatlı yapıların durum tespiti için tarama yöntemiyle ön inceleme yapılacaktır.'' ifadelerini kullandı. Bahsi geçen internet sitesinde yer alan duyuruda ise şu bilgilendirme yapıldı;

  • Başvurular oybirliği ile alınan Apartman Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilecek.
  • Form doldururken; tapu bilgileriniz mevcut değil ise E-Devlet Tapu Sorgulama Sayfasından giriş yapabilir ilgili bilgileri edindikten sonra başvurunuza devam edebilirsiniz.
  • Adres bilgilerinizde dış kapı numarası veya cadde/sokak bilgisi listede görüntülenmediği durumlarda, haritadan bina konumunuzu seçmeniz gerekmektedir.
  • Başvuru Formunda istenilen bilgiler ise; vatandaşlardan kişisel bilgileri ve bina bilgileri, tapu ve Apartman Yönetim Kurulu Kararı ile Yapı Ruhsatı veya Yapı Kullanım Belgesi gerekiyor.

YAPI DURUM TESPİTİ NEDİR?

Yıkılma ya da ağır hasar görme ihtimali bulunan binalara riskli yapı denilmektedir. Yetkili kuruluşlar tarafından inceleme yapılarak binanın riskli yapı olup olmadığı belirlenirken teknik verilere dayanan bu incelemeye ise riskli yapı tespiti adı verilmektedir.
 

İlgili Haberler