Mazot ve gübre destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Şubat ayının son günlerine gelinmesi ile birlikte çiftçiler mazot ve gübre desteklerini alacakları tarihe yoğunlaştı. Ödemelerin yapılacağı tarihi bekleyen çiftçiler resmi bir açıklamanın olup olmadığını sorguluyor.
Mazot ve gübre destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Mazot ve gübre destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? - Hükümet, çiftçilere maddi destekler sağlamaya devam ediyor. Mazot ve gübre desteği adı altında çiftçilerin hesabına ödemeler yapılırken deprem felaketinden etkilenen illerde ödemelerin nakit olarak yapılacağı duyuruldu.

Gelen açıklamanın ardından gözlerini ödeme tarihine  çeviren çiftçiler, '' ''Şubat 2023 mazot ve gübre desteği hesaplara yatırıldı mı, hesaplara ayın kaçında geçecek?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

ŞUBAT 2023 MAZOT VE GÜBRE DESTEK ÖDEMELERİ

Şubat 2023 tarihli mazot gübre destek ödemeleri ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki üreticilere destek olmak için her türlü tedbirin alınmaya devam edildiğini belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar TL olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır." denildi. Açıklamada 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunu yapan üreticilerin 28 Şubat 2023 olan ürün güncelleme son başvuru tarihinin de 8 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan mazot ve gübre desteğini almak için gerekli şartlar şu şekilde sıralanmıştır;

  • Çiftçi kayıt sistemine kayıt olunması zorunluluğu bulunmaktadır. 
  • Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte dilekçe ile başvurmak gerekmektedir.
  • Gübre desteği başvurusu yapabilmek için en az 1 dekar alana sahip olunması şartı bulunmaktadır.
  • 50 dekardan fazla araziye sahip olanların toprak analizi yaptırmaları zorunluluğu vardır.
  • Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler yalnızca mazot desteği alabilecek ve gübre desteklerinden yararlanamayacaktır.

ÇKS BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler