SSK Bağkur Emekli Sandığı 4a 4b 4c dikkat! Buradan emeklilere çifte maaş müjdesi duyuruldu

Türkiye'de EYT gündemde ki yerini korurken emeklilik hakları ile ilgili de yeni detaylar ortaya çıkıyor.
SSK Bağkur Emekli Sandığı 4a 4b 4c dikkat! Buradan emeklilere çifte maaş müjdesi duyuruldu

SSK Bağkur Emekli Sandığı 4a 4b 4c dikkat! Buradan emeklilere çifte maaş müjdesi duyuruldu - Türkiye'de EYT gündemde ki yerini korurken emeklilik hakları ile ilgili de yeni detaylar ortaya çıkıyor. Buna göre ise pek çok vatandaşın yalnızca bir maaş alabileceği ifade edilirken bu süreçte yasalar dahilinde de hem SSK, Bağ-Kur ve de Emekli Sandığı'ndan maaş alınması mümkün olabiliyor.

Bu durumlarda da emekli aylığı alıp hem vefat eden kişilere hem de anne babadan yetim aylığı veya vefat eden eşten dul aylığı almak mümkün olurken, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da aynı anda çift maaş almak adına gerekli şartlar netleşmeye başladı. Bu doğrultuda hem kadın hem de erkeklerin bu imkanlardan faydalanabileceği belirtilirken çifte maaş alma şartları ve daha fazlası da usakgundem.com adresinde yer almaya devam ediyor.

AYNI ANDA ÇİFT HATTA 3 MAAŞ BİRDEN ALABİLİRSİNİZ!

Türkiye'de eşini kaybeden veya annesi babası vefat eden kadın ve erkeklerin aynı anda çift maaş hatta 3 maaş alma imkanına sahip olabiliyor. Bu süreçte de çift maaş alabilmek adına dikkat edilmesi gereken bazı bilgiler yer alırken bir kadını SSK'dan emekli diğeri de eşi Bağ-Kur emeklisi ise bu süreçte çift maaş alınabilmektedir. Bu süreçte kadının anne veya babası da memur emeklisi ve aynı anda 3 maaş almasa da mümkün olduğu belirtiliyor. 

Emekli maaşı ile dul ve yetim aylığını aynı anda alabilmek için emeklilerin farklı kurumlardan olması gerekiyor.

ÇİFT MAAŞ ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Türkiye'de emeklilerin çift maaş alabilmeleri için başvuru şartları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayınlandı. Bu doğrultuda aynı anda 2 hata 3 maaş alınabilirken aranan şartlar ise şu şekilde: 

- Memur veya Bağ-Kur'lu eş, Ekim 2008 tarihinden sonra vefat ettiyse en az 1800 gün prim ödemiş olma zorunluluğu bulunur.

- Ekim 2008'den sonra ölen ve SSK'lı olan kişinin ise 5 yıldır sigortasının bulunması ve minimum 900 gün prim ödemiş olmalı gerekir.

Eş çalışıyor veya emekliyse alınan, aylık maaşın tamamı olmuyor. Bu durumda:

- Çalışmayan ya da emekli olmayan kişi, ölen eşinin maaşının %75'ini alır.

- Çalışan ya da emekli olan kişi, ölen eşinin maaşının %50'sini alır.

- Maaş alma şartlarını karşılayan çocuklar varsa ödenecek para belli oranlarda pay edilir.

İlgili Haberler