Son dakika! EYT Meclis'te kabul edildi! İlk maaşlar ne zaman alınacak?

EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT kanun teklifi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı.
Son dakika! EYT Meclis'te kabul edildi! İlk maaşlar ne zaman alınacak?

Son dakika! EYT Meclis'te kabul edildi! İlk maaşlar ne zaman alınacak?: TBMM Genel Kurulu'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini kabul etti. Milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili kanun yasalaştı. Prim gün sayısının ve çalışma süre şartlarını yerine getiren vatandaşlar yaşa takılmadan emekli olabileceklerdir. Kanunun TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ile 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması için karar çıktı. 

EYT MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

Meclis'te milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifi kabul edildi. Sosyal Sigortaalr ve Genel Sağlık Sigorsatı Kanunu'yla 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Milletvekillerinin vermiş olduğu 395 oy ile Meclis'ten geçti. Böylece EYT kanunu yasalaşmış oldu. EYT düzenlemesi ile ilgili ayrılan bütçe ise 194.4 milyar TL olacak. Peki ilk maaş ne zaman yatırılacak?

İLK MAAŞ NE ZAMAN YATIRILACAK?

EYT bekleyenler için artık sona gelindi. Meclis'ten geçen EYT 'ye ilişkin kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Milyonlarca vatandaş ilk maaşlarını ne zaman alacağını merak ediyiro. Mart'ta başvuru yapılacak olup ilk maaşlarını Nisan ayında alabilecekelr. 5 bin 811 TL ile 12 bin 389 bin TL aralığında ortalaması 8 bin 733 TL olan emekli maaşları için geri sayım başladı.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANACAK

 EYT'nin Meclis'te kabul edilmesinin ardından bu alınan bu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Ardından ise Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor. 

İlgili Haberler