EYT'de son dakika! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu

EYT'de son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından merakla takip ediliyor. Meclis'in çalışmalarına devam etmesi ile EYT kanunu görüşülmeye başlandı. Peki EYT'de son durum nedir?
EYT'de son dakika! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu

EYT'de son dakika! EYT prim şartları kesinleşti! İşte yıl yıl prim şartı tablosu: EYT'de son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Meclis çalışmalarına bir süre ara vermişti. Bugün ise Meclis tekrar toplandı. Meclis'in ana gündemi ise EYT oldu. EYT ile ilgili son durumunu merak eden milyonlarca emekliye müjdeler verildi. Buna göre prim şartı tablosu netleşmiş oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Edursun EYT prim şartı tablosunu sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı. İşte detaylar..

Meclis kısa bir aradan sonra tekrar toplandı. Gündeminde EYT olan Meclis bugün EYT ile ilgili son kararları verdi. TBMM Genel Kurulunda EYT görüşmeleri sürerken prim şartları netleşti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Edursun yıl yıl prim şartı tablosunu Twitter hesabı üzerinden yayınladı. 

İŞTE KESİNLEŞEN PRİM ŞARTLARI

TBMM Genel Kurulunda EYT görüşmeleri devam ederken EYT'de 5 bin prim günü ile emekli olunması için verilen teklif AK Parti ve MHP'nin vermiş olduğu oylar ile Meclis'ten geçmedi. Prim şartları ise netleşti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile prim şartlarını tablo haline getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Edursun şu başlık ile prim şartı tablosunu yayınladı; 

“SSK’lılar ilk işe başlama tarihlerine göre 5.000 – 5.975 günü varsa bu hafta, eksik günü varsa tamamlandığında, Bağkur ve Emekli Sandığında kadınlar 7200, erkekler 9000 günle yaş şartı olmadan emekli olacaklar.” ifadelerini kullandı. 

Yayınlanan tabloya göre 23 Kasım 1980 tarihine kadar sigorta girişi yapılan erkekler 5 bin prim günü şartını sağlayanlar emekli olabilecekler .Edursun tarafından yayınlanan tabloya göre kademeli sistem ile kadınlar ise 5000 ile 5975 prim günü şartını sağlayarak emekli olabileceklerdir. Diğer tüm detaylar ise tabloda yer alıyor. 

YILLARA GÖRE EYT PRİM ŞARTI TABLOSU

Kadınlar için 20 yıl sigortalılık şartı bulunurken erkeklerde ise 25 yıl sigortalılık süresi şartı aranacaktır. EYT ile ilgili son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler