Sigaraya OKKALI ZAM geliyor! Tiryakilere 5 Aralık duyurusu sigara içen bu sefer kesin bırakacak

Yılbaşından bu yana fiyatların en çok arttığı ürünlerin başında sigara geliyor. Gündemde yoğun olarak araştırılan ve merak edilen konuların başında olan sigara için kötü haber geldi! Sigaraya zam duyurusu ve detaylar haberimizde
Sigaraya OKKALI ZAM geliyor! Tiryakilere 5 Aralık duyurusu sigara içen bu sefer kesin bırakacak

Özellikle sigara tüketen kişiler tarafından güncel sigara fiyatları araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada sigaraya 5 TL zam geleceğine dair bir takım paylaşımlar yapılmıştı. Bu sebeple kullanıcılar sigara zam mı geliyor? Sorusuna yanıt arıyor. Konu ile ilgili Özgür Aybaş’ın paylaşımı gündem oldu.

SİGARA ZAM MI GELİYOR?

Aktarılan habere göre sigara fiyatlarına yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere 5 TL’lik bir zam daha bekleniyor. Geleceği öngörülen 5 TL’lik zam ile birlikte en düşük ve en pahalı sigara fiyatları da değişmiş olacak.

Sabah saatlerinde Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı paylaşımında, Ozan Bingöl’ün X üzerinden yayımladığı paylaşımını alıntılayarak, “İçki ve sigara zamlarına hazır mıyız?” ifadesini paylaştı.

59ee44020c96f5d3e71d329401e61689-640x640.jpg

SATIŞ FİYATINA ZAM

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya medya üzerinden yaptığı hesaplamasına ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Aralık ayında Yİ-ÜFE sıfır dahi gelse; akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına en iyimser tahmin ile yaklaşık %25 otomatik zam yapılacaktır. Bugün bir litre alkolde 845,96₺ olan ÖTV tutarı 3 Ocak tarihinde aksi bir karar alınmaz ise 1.057,45₺ olacaktır. Bu artış da bu ürünlerin satış fiyatına zam olarak yansıyacaktır”

ZAM SONRASINDA EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA NE KADAR OLDU?

Güncel sigara fiyat listesine göre şu anda en düşük sigara fiyatı 52 TL’den satılıyor. Eğer 5 TL’lik zam gelirse bu fiyatlar değişecek. Bazı sigara fiyatı 60 TL’ye çıkacak olup, en düşük fiyatın 57 TL’ye yükselmesi bekleniyor.