Milyonların hesabına yatırılacak! İşte 15 bin liralık ödemelerin tarihi

6 Şubat tarihinde iki büyük depremle sarsılan Türkiye, derin bir acı yaşıyor. Binlere vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı deprem felaketinin ardından bir dizi destek gündeme geldi.
Milyonların hesabına yatırılacak! İşte 15 bin liralık ödemelerin tarihi

Milyonların hesabına yatırılacak! İşte 15 bin liralık ödemelerin tarihi - 6 Şubat Pazartesi 2023 tarihi ile Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye'de hayatı durdurdu. Depremin 7'nci günün sona ermesine sayılı saatler kalırken arama-kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Dünya ülkelerinin de Türkiye'ye destek olduğu deprem, 'Yüzyılın Felaketi' olarak adlandırılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi ile yapı stokunun zayıflığı gün yüzüne çıktı. Felaketin ardından 29 bin 605 vatandaşımız hayatını kaybederken bilanço da gittikçe ağırlaşıyor. Depremzedelere detsek ödemesi yapılacağı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 bin lira vereceklerini bildirdi. Bunun üzerine deprem kira desteği ile ilgili ayrıntılar araştırma konusu oldu.

DEPREMZEDELERE MADDİ DESTEK VERİLECEK

10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşların kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın kira bedellerini ödeyerek konutlara yerleşmelerini sağlayacağız. Bir yıl itibariyle vatandaşlarımız buralarda kalabilecek. Türk Hava Yolları deprem bölgesine gidenleri de gelenleri de ücretsiz olarak taşıyacaktır, bunun talimatı verilmiştir." ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada sözlerini şu şekilde sürdürdü; ''Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara özellikle kira yardımını yapacağız.'' Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşanırken deprem kira ve taşınma desteği olarak sunulan 15 bin liralık ödemeden de afet bölgesi ilan edilen Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'daki vatandaşların yararlanması bekleniyor.

İlgili Haberler