Kredi kartı olanlar dikkat! Resmen açıklandı, bugünden itibaren değişti!

Enflasyonu kontrol altına alabilmek için yeni uygulamalar devreye sokuluyor. Kredi kartları ile alakalı olarak yeni bir düzenleme yapıldı. Kredi kartı olanları ilgilendiren bu düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kredi kartı olanlar dikkat! Resmen açıklandı, bugünden itibaren değişti!

Merkez Bankası'nın, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan bu karar ile beraber tüm kredi kartı kullanıcılarını etkileyen bir değişiklik yapılmış oldu.

FAİZ ORANI YÜKSELTİLDİ

Merkez Bankası’nın yaptığı değişiklik ile beraber kredi kartlarından nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranının hesaplama yöntemi değiştirildi. Yeni yönteme göre yapılacak hesaplama ile beraber aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltildi.

BGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Son günlerde ihtiyaç kredilerinin faizleri yükselince kredi kartı nakit avans ve kredili mevduat hesaplarına uygulanan aylık faiz oranı düşük kalmıştı. Bunun üzerine insanlar bu ürünler üzerinden nakit çekmeye yoğunlaştılar. Yapılşan düzenleme ile beraber kredi kartı ve kredili mevduat hesabı nakit çekimlerinde de faiz oranı yükseltildi. Yeni faiz oranının bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

BANKALAR TL MEVDUAT TOPLAYACAK

Öte tandan bankaların TL işlemlerine dair aylık yeni hedefler getirildi. Hem tüzel hem de gerçek kişi müşteriler için uygulanacak ayrı ayrı hedeflere bankalar uymak zorunda olacaklar. Hedefi, tutturamayan ve altında kalan bankalar ise ek olarak komisyon ödemek zorunda kalacaklar Bunun için bankaların müşterilerden TL mevduat toplamaya gayret edeceği ve bu ürünlere yönelmenin olması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın ilave sıkılaştırma adımlarının hız kesmeden devam edeceği bildirildi. Bunun için uygulanacak olan yeni adımların önemli bir kısmının seçim sonrasına ertelendiği biliniyor. Bu yapılan uygulamalar ile enflasyondaki ve kurdaki yükselişlerin frenlenmesi hedefleniyor.