Emekliler yılının İLK MÜJDESİ duyuruldu! 16 MİLYON EMEKLİ nefesini tuttu

Emekliler için gelen güzel haberler sevindirmeye devam ediyor. Aktarılan son haberin detayların göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmişti. Emekliler yılının ilk müjdesi geldi. İşte detaylar..
Emekliler yılının İLK MÜJDESİ duyuruldu! 16 MİLYON EMEKLİ nefesini tuttu

Emekli vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çeşitli desteklerden en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL alanların yararlanması için hazırladığı emekli kart uygulaması geliyor. Emekli kart uygulaması nedir, ne işe yarar, kimler kullanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı emekliler yılı açıklamalarından sonra emekliler için yapılacak çalışmalar da hız kazandı. Konuya ilişkin Sabah’tan Zübeyde Yalçın’ın haberine göre projelerin önümüzdeki günlerde tamamlanmasından sonra parça parça kamuoyu ile paylaşılmaya başlanacak.

EMEKLİ DESTEK PROJESİ GELİYOR

Bunun yanı sıra emekliler için emekli destek projesinin geleceği açıklandı. Aile Bakanlığı’nın uygulaması olan emekli destek projesinden kimlerin yararlanabileceği de belli olmaya başladı. Burada en temel kriterin en düşük emekli maaşı olarak alınacağı ifade edildi. Emekli maaşı dışında başka geliri olmayan vatandaşların bu ödemeden yararlanması sağlanacak.

OTURDUĞU EV KRİTERİ DE DİKKATE ALINACAK

Aranacak kriterler sadece maaş ile sınırlı olmayacak. Bunun yanı sıra emekliler için oturduğu bir evi var mı kirada mı yoksa ev sahibi mi gibi kriterlere de bakılacak. Emeklilere verilen doğalgaz, elektrik desteğinin yanı sıra gıda desteğinin de yapılacağı belirtildi.

İlginizi çekebilecek diğer emekli haberleri:

Bu desteklerin emeklilere verilecek emekli karta yükleneceği öğrenildi. Emekliler kendilerine sunulan bu hak ile anlaşmalı marketlerde alışveriş yapabilecek, elektrik ve doğal gaz faturalarını da ödeyebilecek.