Kredi kartı kullananlar dikkat! Kartlı işlemlerde slip artık dijital olarak alınabilecek

BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre yeni düzenleme hayata geçirilecek. Artık kartlı işlem sonrasında slipler dijital olacak.
Kredi kartı kullananlar dikkat! Kartlı işlemlerde slip artık dijital olarak alınabilecek

Kartlı alışverişlerde artık kağıt slip yerine kart kullanıcılarının isteği üzerine slipler dijital olarak alınabilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan bilgilere göre POS cihazlarını kullanarak alışveriş yapanlar için kağıttan tasarruf yapmak amacıyla yeni bir düzenleme duyuruldu. Buna göre kartlı alışverişlerde kağıt slip almak istemeyen kart kullanıcılarının bu belgeleri dijital olarak alabilmesi ve saklayabilmesi mümkün olacak. 

Açıklanan bilgileri göre yapılan düzenlemede kartı çıkaran banka tarafından kartı işleme alan bankanın aynı olduğu durumlarda yapılan kartlı alışverişlerde en geç 1 Eylük 2023 tarihinde kartı çıkaran banka lie kartı işleme alan bankanın farklı ol duğu durumlarda ise en geç 1 Aralık 2023 tarihinde söz konusu işlem uygulanmaya başlayacak. 

KARTLI İŞLEMLERDE DİJİTAL SLİP DÖNEMİ BAŞLIYOR

BDDK tarafından yapılan düzenlemenin gerçekleştirilmesi ile birlikte kağıt ve doküman kullanımı azalacak ve hizmet maliyeti düşecek. Böylece hem zaman hem de karbon ayak izinin azatlması gibi bazı tasarruflar sağlanacaktır. Bu düzenleme çevreyi bozmadan sürdürülebilir kalkınmayı hedeflemektedir. Yeşil ekonomi açısındana da büyük önem taşımaktadır. 

Düzenlemenin hayata geçerilmesiyle birlikte elektronik ortamda düzenlenmesiyle her 1 ton slipe karşılık ormanlardaki 17 ağacın kurtarılması mümkün olacak. Bu şekilde içerdiği kimyasal sebebiyle ise geri dönüşümü de gerçekleşmiş olacak. Kağıt sliplerin yerine dijital silipler alacak. Bu şekilde doğayı korumuş olacaksınız. 

Bu tarz düzenlemelerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler