Yazar Kasa Pos Nasıl Alınır

Akıllı yazar kasa poslar, 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlanmıştır, eski yazar kasaların yerini almıştır ve markaların anlaşmalı olduğu bankalardan, peşin veya taahhütlü olarak alınabilmektedir.
Yazar Kasa Pos Nasıl Alınır

Maliye Bakanlığının çıkardığı yasa ile yazar kasa ve pos makinaları sistemi ile kullanım modelleri değişiklik göstermiştir. “Akıllı Yazar Kasa” olarak adlandırılan yeni nesil yazar kasa poslar, daha öncekinin aksine, yazar kasanın ve pos cihazlarının birbirinden bağımsız olarak değil, birlikte çalışmasını sağlamaktadır. Yazar kasa poslarda kullanım sırasında tüm verileri anında Maliye Bakanlığı’na iletmektedir. Pos cihazlarına ait tüm nicelikler ve özellikler artık yazar kasa üzerinde de kullanılabilmektedir.

Anlaşmalı Bankalar

Yazar Kasa posların aslında tüm bankaları ile uyumlu olarak çalışabilmesi gerekirken, bu süreçle ilgili hala bazı aksamalar yaşanmaktadır. Örneğim sektöre ilk giriş yapan ve ilk akıllı yazar kasa posların üretimini yapan Vera içerisinde Akbank çalışmamakta, Beko marka yazar kasa poslar içerisinde ise Denizbank çalışmamaktadır. Yazar kasaları, pos cihazından farklı olarak sadece yazar kasa olarak kullanabilirsiniz, fakat sadece pos cihazını olarak kullanmanız mümkün değildir. Yazar kasalar mobil hat ile de çalışabilmektedir, ADSL internet bağlantısı ile de çalışabilmektedir.

Mobil Hat Sağlayıcılar

Yazar Kasa poslar tercihinize göre birçok farklı yerden temin edebilirsiniz. Bankaların ayrı ayrı çalıştıkları anlaşmalı oldukları yazar kasa pos cihazı markaları vardır. Bankalardan anlaşmalı oldukları yazar kasaları peşin ücretle de alabilirsiniz, kullanım süresine dair taahhüt vererek aylık ödemeler ile de temin edebilirsiniz. Yazar kasa posların mobil hatlar ile de çalışabildiğinden bahsetmiştik. Bu çerçevede mobil hat sağlayıcı şirketlerde taahhütlü, taksitli ya da peşin olarak ödeme yaparak yazar kasa posunuzu alabilirsiniz.

Yazar kasa pos cihazı alırken şirketinizin ticari yapısı ve unvanına göre ibraz etmeniz gereken belgeler farklılıklar göstermektedir.  

İlgili Haberler