Kredi kartı olanlar dikkat! Nakit avans kullanımında yeni düzenleme

Kredi kartı olanlara yeni uygulama TCMB'den geldi. Artık nakit avans kullanımında yeni değişiklik uygulanacak.
Kredi kartı olanlar dikkat! Nakit avans kullanımında yeni düzenleme

Kredi kartı kullananları ilgilendiriyor. Artık yeni düzenleme ile yüksek limitli kredi kartında nakit avans harcamaları menkul kıymet kapsamına alınmıştır. TCMB menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatında değişikliğe gitti. Buna göre kişisel kredi kartlarıyla yapılan nakit çekimi ve kuyum harcamalarında kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olması kararı alınmış oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan uygulamadaki bu değişiklik ile bankadan yapılan açıklamada müşteri bazında kredi kartı limiti belirli bir miktarın daha üstünde olanlar için bireysel kredi kartlarıyla nakit çekimi ve kuyum harcamalarının kredi türüne göre yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verilmiştir.

KREDİ KARTI OLANLAR DİKKAT!

TCMB tarafından yayımlanan karara göre kredi türünün menkul kıymet tesisine tabi olan ticari nitelikle krediler için getirilen kredi büyümesine göre diğer ticari nitelikli krediler ile tüketici kredilerinin dahil edilmiş olduğu belirlenen kredi türleri bazında ayrı ayrı olarak bir önceki hesaplama tarihine göre oranları yüzde 3'ün üzerinde kalan kredi tutarları kadar menkul kıymetin bir sene boyunca bloke olarak tesis edilmesi kararı alınmıştır. Peki bu karar ne zamandan itibaren uygulamaya alınacak.

26 MAYIS TARİHİNDE BAŞLAYACAK

Yukarıda belirtilen TCMB kararı ile ilgili uygulamalar 26 Mayıs hesaplama tarihinde 28 Nisan hesaplama tarihine göre hesaplanan büyüme oranından itibaren geçerli olacaktır. Ayrıca bahsi geçen değişiklikler ise 1 Nisan gününden itibaren geçerli olacaktır. 

İlgili Haberler