Kredi Çekmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Bankalardan kredi çekmek için farklı kriterler değerlendirilmektedir. Bunlardan biri ve en önemlisi kredi notudur.
Kredi Çekmek İçin Kredi Notu Kaç Olmalı?

Kredi notu kısaca sizin geçmişteki bankalarla olan ilişkilerinizin değerlendirilmesidir. Geciken borç durumu,  güncel olarak bankalarla olan ilişkiler, başvurular ve sonuçları vs. birlikte değerlendirilerek size belirli bir puan verilir.

Kredi Notu Kaç Olmalı?

Bankadan kredi çekmek için kredi notu 1450 -1900 arasında olmalıdır. Ancak bu rakamlar sabit ve kesin değildir. Puanlamanın alt sınırı olan 1450’nin biraz altında olan puanlarda da bankalar müşterisine kredi verebilmektedir. Bankanın müşteriye olan ihtiyacı da bu noktada belirleyici olur. Bu puan aslında bankanın kredi verilmesi halinde geri ödemenin yapılıp yapılmamasının garantisidir. 1400 ve altındaki puanlar riskli sınıfında değerlendirildiğinden kredi çıkması da zorlaşacaktır.

Kredi Notu Öğrenme

 Kredi notu öğrenmek için Findeks kullanılmaktadır. Findeks kurumsal sitesinden, aracı banka ya da kurumlardan başvuru yaparak notunuzu öğrenebilirsiniz. Bankaya başvuru yapmadan önce notunuzun olumsuz etkilenmemesi için bu puanı öğrenmek artı sağlar.Kredi notu hiç bankayla ilginiz olmadığında da olumsuz etkilenir. Yani banka kredi alacağınız zaman sizden olumlu ya da olumsuz veri ister. Eğer hiç kart kullanmadıysanız, bir süre düzenli ödemeler yaparak kart kullanmanız ve sonra yüksek puanla bankaya başvuru yapmanız önerilir. Bunun dışında bir günlük gecikme dahi olumsuz yansıyacaktır. Ayrıca borcun devamlı asgarisini ödemek,  uzun süre borçlu kalmak da kredi notu düşmesine neden olacaktır.

İlgili Haberler