KOSGEB Kredisi Nedir?

Maaşlı çalışan olmaktan sıkılıp, kendi mesleğimizi icra edebileceğimiz veya hiç bilmediğimiz bir alanda kendimizi geliştirebileceğimiz bir işyeri açmak isteğimiz olabilir. Yeni işyeri açmak isteyen girişimciler için sermaye ise oldukça önemli bir husustur. İşte bu önemli hususta ise KOSGEB girişimcilerin yardımına koşmaktadır.
KOSGEB Kredisi Nedir?

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme dairesi başkanlığı anlamına gelen KOSGEB açılımdan da anlaşılacağı üzere destek sağlamak almak için oldukça doğru bir kurumdur.

KOSGEB BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

KOSGEBE başvurmak için aklımızda işyeri açma fikrinin belirmiş olması gerekmektedir. 50 bin TL karşılıklı geri ödemesiz 100 bin TL faizsiz geri ödemeli hibe kredisi şeklinde verilmektedir. Başvurmak için işyeri açma fikrinden sonraki aşama ise KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikası almaktır.Bu sertifikayı almak için talepte bulunmak gerekmektedir. Bu talebi ise sadece KOSGEB üzerinden değil, İŞKUR üzerinden gerçekleştirmek de mümkündür.

Başvuru yaptıktan sonraki aşama ise eğitime yönlendirilmek olacaktır. Bu eğitimin devamlılık zorunluluğu mevcuttur. İşyeri açmak isteyen kişiler KOSGEB’ e işyeri planı sunmak durumundadır. Bu ise isteğe bağlı değil, zorunlu bir durumdur. İşyeri planı onaylandığı an, işyeri açmayı gerçekleştirip, veri tabanına kayıt oluşturulmaktadır. Son aşama ise KOSGEB kredisini destekleyen bankalardan kredi başvurusunu gerçekleştirebiliriz.

GİRİŞİMCİLİK KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

*Öncelikle yaş sınırı 18 olup, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Daha öncede bahsettiğimiz KOSGEB eğitimi veya iş kurma danışmanlığı almış kişiler başvurabilir.

*Kurum tarafından üniversite sınırları içerisinde gerçekleştirilen genç girişimci geliştirme programına katılıp mezun olanlar başvurabilir.

*İŞGEM bünyesinde bulunan girişimciler 1 yıl içinde işletme kurmuş olan şahıslardan faydalanabilir.

KOSGEB PROJESİNDE DESTEKLENEN PROJELER HANGİLERİDİR?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler, finans, üretim, yönetim ve organizasyon ve bilgi yönetimidir.

KOSGEB fatura şartı ile yeni açılan işyerlerinde personel ücretini karşılamaktadır. Bununla birlikte danışmanlık hizmetleri ve yeni alınan makine-malzeme giderlerini de karşılamaktadır.

Kendi işinin patronu ol sloganı ile yola çıkan KOSGEB pek çok kişiyi işyeri sahibi yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. İşyeri sahiplerinden birisi de biz olabiliriz.