Kıyısında kenarında altını olanlar kuyumcular yana yakıla arıyor! 1 tanesi tam 66.890 TL oldu

Altın birikimi olanlara müjdeli haber geldi. Altın fiyatları yükselirken kuyumcular fellik fellik o altının peşine düştü. Hem de 1 tanesine tam 66 bin 890 TL ödeyecekler.
Kıyısında kenarında altını olanlar kuyumcular yana yakıla arıyor! 1 tanesi tam 66.890 TL oldu

Kıyısında kenarında altını olanlar kuyumcular yana yakıla arıyor! 1 tanesi tam 66.890 TL oldu - Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken yaşanan yukarı yönlü hareketlilik vatandaşların da yeniden altına yatırıma yönelmesine neden oldu. Vatandaşlar kuyumcuların önünde kuyruk olurken bazı altın türlerinde de stok sorunu yaşanmaya başlandı.

Yastık altı altın birikimi yapan kişilerin sayılarının artması, Darphanenin de altın basımı konusunda sınırlamaya gitmesi ile beraber bazı altın türlerinde bulunurluk azaldı. Özellikle de eski tip altınlar piyasada nerede ise kalmazken beşibir yerde olarak anılan beşlik altında bunların başında yer aldı. Beşlik altın almak isteyen kişiler bu altını bulamamaktan şikayetçi olurken kuyumcular da piyasada bu altını aramaya başladı.

BEŞİBİRYERDE ALTIN NE KADAR, BEŞLİK BEŞİ BİR YERDE ALTININ FİYATI KAÇ TL OLDU?

Altın fiyatlarında yaşanan baş döndürücü yükseliş yeniden başlarken altının değerinde yaşanan yükseliş vatandaşın yeniden altına yatırıma dönüş yapmasına neden olmuştu. Altın almak isteyen kişiler yatırımlarına yön vermeye devam ederken kuyumculardan beşlik altın açıklaması geldi. Beşlik altının fiyatı 66 bin 890 TL olurken kuyumcular bu altını olan kişilerden alım için tekliflerini pazarlık usülü talebe göre yükseltebiliyorlar.

altin-fiyati.jpg

ALTINDA YÖN NE OLUR, 2024 YIL SONU GRAM ALTIN FİYATI TAHMİNİ NE KADAR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı yapmış olduğu açıklamasında "Eğer ons altındaki ivme de gram altına artık pozitif etkilemeye devam ederse, yani 2.100 doların üzerindeki ons altında, gram altında 2.500-3.000 TL bandına doğru bir hareketlenme görebiliriz. Gram altın, güçlü tarafta yine portföyü dengeleyen tarafta.

Ons altındaki düşüşle beraber dolar tarafındaki yükseliş gram altını dengeledi. Dolar tarafındaki düşüş gerçekleşse de ons altındaki yükselişle beraber yine dengede kalan enstrüman olmaya devam edecek." diyerek tahminini duyurdu. Altında yükseliş için ivmelenme olduğu belirtilirken bu yükselişin 2025 yılında da devam edeceği iddia edildi.

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişilerin açıklamalarından derlenmiş olup, usakgundem.com sitesi tarafından haberleştirilmiştir. Bu haberimiz yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.