İşveren ve işçi temsilcileri tarafından yapılan kamu işçilerine zam pazarlığında uzlaşma sağlanamadı

İşveren ve işçi temsilcileri tarafından yapılan görüşmelerin ardından zam pazarlığı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.
İşveren ve işçi temsilcileri  tarafından yapılan kamu işçilerine zam pazarlığında uzlaşma sağlanamadı

İşveren ve işçi temsilcileri tarafından yapılan toplantıda kamu işçilerine zam pazarlığı konusu görüşüldü. 700 bin kamu işçisine yönelik yapılan zam pazarlığı hala devam ediyor. Yapılan görüşmelerden sonra TÜRK-İŞ Başkanı Atalay ve HAK-İŞ Başkanı Arslan tarafından haftaya salı günü tekrar görüşme yapacak.

700 bin kamu işçisi için yapılan zam pazarlı hala devam etmekte. İşveren ve işçi temsilcileri tarafından bugün yapılan toplantının ardından hala bir uzlaşma sağlanamadı. Konu ile ilgili görüşmeler devam edecek. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, TÜRK-İŞ ve Halk-iş de katılım sağladı. Yapılan toplatının bitmesiyle birlikte TÜRK-İŞ Başkanı Atalay işçinin talebinin karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

TOPLATIDAN DETAYLAR

Atalay ayrıca bütün sendikaların kendilerini beklediğini ve sendikaların kabul etmediği bir rakama ise imz atılmayacağını bildirdi. Önümüzdeki hafta salı günü ise önlerine bir rakamın geleceğini açıklayan Atalay seçimden önce bu işin sonuca ermesini istediklerini ifadelerine ekledi. HAK- İŞ Başkanı Mahmut Arslan ise görüşmelerde belirli bir aşamaya gelindiğini ve ünümüzdeki hafta Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile tekrardan bir araya gelineceğini bildirdi. Pekiş işçinin zam beklentisi nedir?

12 bin TL taban ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam teklifinin ardından işçi temsilcileri bunu yeterli bulmadı. Bu rakamın az bulunduğu ifade edildi. Ardından işçi kesiminin beklentisinin ise 15 bin TL taban ücretle yüzde 45 zam oranı oldu. Hükümet ise işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 TL taban aylık oldu. İşçi kesimi ise hükümetin bu teklifini kabul etmediğini bildirmişti. İlerleyen zamanlarda yapılan görüşmeler doğrultusunda yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler