2023 TİS kamu işçilerine zam kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ülke gündeminde kamu işçilerine verilecek zam yer alıyor. Bir süredir tekliflerin görüşüldüğü ve farklı rakamların lanse edildiği biliniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konu hakkında Türk-İş ve Hak-İş ile yapacağı görüşmeye ilişkin detaylar merak ediliyor.
2023 TİS kamu işçilerine zam kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2023 TİS kamu işçilerine zam kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - Kamu işçilerinin maaşları bir süredir tartışma konusu olmuştu. Kamu işçilerine yapılacak olan zamla ilgili pek çok rakam ortaya atılırken karar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)  ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ile yapacağı görüşmenin ardından netleşecek. Kamu Toplu İşSözleşmeleri (TİS) ile ilgili detaylar merak konusu olmaya devam ederken rakamların netleşmesi ve kamu işçisine yapılac*ak zam oranının açıklanması beklenirken gözler yapılacak toplantıya çevrildi. 

Bu çerçevede pek çok kamu işçisi ''2023 TİS toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kamu işçilerine zam ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

2023 TİS GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Kamuda çalışan 700 bin kişiyi ilgilendiren kamu işçilerinin zam oranları bugün netleşiyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş'le görüşecek. Bakan Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile 5 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da görüşecek. Görüşme sonrasında ortak mutabakatla zammın açıklanması bekleniyor. Son teklifler ise vatandaşların gğndemine girerken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) Çerçeve Protokolü'ne ilişkin yaptığı açıklamada "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız." demişti.

Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin de katıldığı bir televizyon programında, sendikalarla 5 Mayıs tarihinde bir araya geleceklerini açıkladı. Bakan Bilgin, "Belli bir aşamaya geliriz ve sorunu çözeriz." dedi.

Söz konusu toplantının ardından kararın saat 14.30'dan sonra açıklanması bekleniyor. 

İlgili Haberler