Kılıçdaroğlu Temmuz zammını erkene çekti! Mayıs ayında memur ve emekliye rekor zam müjdesi en düşük maaş 21.265 TL olacak

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son seçim vaadini duyurdu! Memur maaş zammı ve emekliye bayram ikramiyesi için kesenin ağzı açıldı!
Kılıçdaroğlu Temmuz zammını erkene çekti! Mayıs ayında memur ve emekliye rekor zam müjdesi en düşük maaş 21.265 TL olacak

Kılıçdaroğlu Temmuz zammını erkene çekti! Mayıs ayında memur ve emekliye rekor zam müjdesi en düşük maaş 21.265 TL olacak - Seçim çalışmalarına tüm hızı ile devam eden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni seçim vaadini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. 

Yükselen enflasyon oranı nedeni ile memur, emekli ve asgari ücretli çalışanlar geçim derdine düşerken seçim vaatlerinde de bu 3 grup öne çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu mitinglerde ve seçim çalışmalarında asgari ücrete ara enflasyon zammı, memur ve emeklilere yönelik olarak ise enflasyonun üzerinde zam sözü vermiş refah payı zammı yapılacağını ifade etmiş ancak rakam vermemişti. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim vaadi olarak rakamı duyurdu. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ SÖZÜ! 

Kılıçdaroğlu emeklilere yönelik olarak vermiş olduğu seçim vaadi ile Tarlada çalışan kadınlar, günü geldiği zaman mutlaka emekli olacak. Aile Sigortası Desteğini getireceğiz. Hiçbir ailenin geliri, asgari ücretin altında almayacak. Kadının hesabına yatacak, gidip çekecek ailesinin karnını doyuracak. Onun yoksul olduğunu, ondan başka kimse bilmeyecek. Hiçbir ailenin elektriği, suyu ve gazı kesilmeyecek. Emeklilere 2015 tarihinden bu yana Ramazan ve Kurban bayramlarımda en az 2 asgari ücret kadar ikramiye verilmesi gerektiğini söyledim. Sonra bin lira verdiler ve şimdi biraz daha artırdılar. Söz veriyorum, Kurban Bayramında 15 bin lirayı hesaplarınızda göreceksiniz" diyerek hesaplara 15 bin TL ikramiye yatıracaklarını ifade etmişti. 

KEMAL KIILÇDAROĞLU SEÇİMİ KAZANIRSA EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI VE MEMUR MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?

Dün gece yarısı sosyal medya hesabından yeni video yayımlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Sevgili halkım, kısa, net bir video daha. Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri, barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Bu haksızlığa seyirci kalamam. Rakam insanıyım, rakama bakarım, kararı veririm.

2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1.4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez, en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

Sevgili memur kardeşlerim, Bay Kemal hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal’dir. Ha şunu da ekleyeyim, memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Birçok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum" diyerek iktidara gelir gelmez vurgusu yaparak Mayıs ayını işaret etti. 

İlgili Haberler