İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri fiyat listesi Aralık 2023!

İnşaat maliyetleri üzerinden direkt etki yapan inşaat demiri için yeni bir yükseliş trendi başladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar oldu, fiyatlar neden yükseliyor?
İstanbul, Ankara, İzmir inşaat demiri fiyat listesi Aralık 2023!

İnşaat sektörü için maliyet yükselişleri başa bela olmaya devam ediyor. İnşaat yapı malzemelerine gelen zamlar ile beraber inşaat sektöründe iş yapmak pek de kazançlı olmamaya başladı. Özellikle konut üretiminde artık sektör geriye gitmeye başladı. İnşaat yapı malzemelerinin fiyatları zamlandığında konut fiyatları da yükseltiliyor. Bu maliyet artışı zaten satışları duran konutların satılma ihtimallerini bile ortadan kaldırıyor.

İnşaat yapı malzemeleri arasında fiyatı en çok değişen inşaat demiri oluyor. İnşaat demirinin fiyatlamasında son günlerde çok hızlı değişimler meydana gelmeye başladı. Fiyatlar yeniden yükselişe geçerken ton fiyatları 22 bin TL’yi aştı. Peki fiyatlar neden yükseliyor?

İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDA SON DURUM!

İnşaat demiri piyasası için iki farklı piyasadaki gelişmeler etkili oluyor. Yurt içi ve yurt dışı piyasalar iki ayrı şekilde fiyatları belirliyor. Yurt dışında inşaat demiri fiyatlarında dolar bazlı artışlar görüldü. Çin kaynaklı meydana gelen bu fiyat artışlarından Türkiye olumsuz etkilendi.

İnşaat demiri için yurt içi gelişmeler de pek iç açıcı değil. İnşaat mevsiminin sona ermesi nedeniyle satışlar tamamen durma noktasına geldi. Fabrikalardan mal çekemeyen tüccarlar ellerindeki malları satmanın derdine düştüler. Dolar bazlı fiyat yükselişlerine bir de stok maliyetleri de eklenince inşaat demirinin fiyatlarında sert yükseliş görüldü.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATLARI ARALIK 2023

İnşaat demiri fiyatlarında il bazlı fiyatlamalar yapılmaya devam ediliyor. 1 ton kalın inşaat demirinin tonu Ankara’da 21.200 TL’ye, İstanbul’da 21,250 TL’ye ve İzmir’de 21.700 TL’ye satılıyor. 1 ton ince inşaat demirinin ton fiyatı ise Ankara’da 22.200 TL’ye, İstanbul’da 22.250 TL’ye ve İzmir’de de 22.700 TL’ye satılıyor.