İslam Memiş altın fiyatlarının neden düştüğünü açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarındaki sert düşüşün nedenini açıkladı. Altın fiyatları neden geriledi?
İslam Memiş altın fiyatlarının neden düştüğünü açıkladı!

Altın piyasası ile alakalı olarak çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir hafta başladı. Haftanın ilk işlem gününde ons altın 2.148 dolara yükseldi. Bu yükseliş normal bir yükseliş olmazken hızlı bir şekilde de akabinde düşüş geldi. Altın fiyatlarındaki düşüşün nedenini herkes araştırmaya başlarken fiyatlardaki gerilemenin nedenini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı.

ALTIN FİYATLARI NİYE DÜŞTÜ?

Altın fiyatlarındaki düşüşün gerçek nedenini gerekçesi ile açıklayan İslam Memiş, “Asya piyasası açıldığında yani bizim uyuduğumuz saatlerde ons altın 2.148 dolara yükseldi. Ons altını bu fiyata çıkarıp satış yaptılar. Sonrasında ise ons altın bu satışlarla 2.020 dolara kadar düştü. Kısa bir süre içerisinde ons altın 128 dolar değer kaybetti.

Benzer bir durumu gümüşte de gördük. Gümüşü 25,91 dolara yükseltip sattılar. Sonra gümüş 24,41 dolara geriledi. Gümüşte değer kaybı 1,50 dolar oldu. Bunu sürekli söyledik, uyardık. Bizim dostlarımız bu fiyatlama karşısında çok şaşırmadılar. Kendilerine zaten bu konuda ikazda bulunmuştuk.” dedi.

Altın fiyatlarındaki düşüşün net nedenini de açıklayan İslam Memiş, “Bu fiyat düşüşleri bize yeniden gösterdi ki piyasalarda kontrol tamamen merkez bankalarının elinde bulunuyor. Bunu bir defa daha ispat ettiler. Tüm dünyaya ‘biz ne dersek o olur’ mesajı verdiler. Bu fiyatlamaların teknik veya haber akışıyla alakalı bir açıklaması yok.” şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarına dair sürekli olarak uyarıda bulunan İslam Memiş uzun bir süredir merkez bankalarının yüklü miktarda altın alımlarına dikkat çekiyordu. Altın için farklı operasyonların olabileceğinin uyarısını yapan İslam Memiş altın yatırımcılarının hızlı fiyat geçişlerinde temkinli olmayı önermişti.