İslam Memiş'e göre piyasanın seyrini Altılı Masa adayı belirleyecek! Piyasalar adayı mutlaka fiyatlayacak

Ülke gündeminde bir süredir Altılı Masa liderlerinin çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayı yer alıyor. 6 Mart tarihinde açıklama yapacak olan Altılı Masa liderlerinin ardından piyasa kahini İslam Memiş'ten kritik bir dolar ve euro yorumu geldi.
İslam Memiş'e göre piyasanın seyrini Altılı Masa adayı belirleyecek! Piyasalar adayı mutlaka fiyatlayacak

İslam Memiş'e göre piyasanın seyrini Altılı Masa adayı belirleyecek! Piyasalar adayı mutlaka fiyatlayacak - Altılı Masa Liderleri Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Ortak birlikte karar verilen adayın kamuoyunu duyurulması beklenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aday açıklamasının piyasalara etki edeceğini belirtti. 

İSLAM MEMİŞ DEĞERLENDİRDİ: ALTILI MASA'NIN ADAYI PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Finans Analisti olarak tanınan İslam Memiş, dolar, gram altın, euro, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş değerlendirmeleri yapmaya devam ederken 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan deprem felaketinin ardından fiyat artışı beklediği bir alana dikkati çekti. YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarını sık sık yenileyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş'ten kritik bir 'adaylık' açıklaması geldi. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan slam Memiş, "Döviz mi, arsa mı?" başlıklı Youtube videosunda Altılı Masa'n  ın açıklayacağı Cumhurbaşkanı adayının piyasaya nasıl etki edeceğini de değerlendirdi. Dolar ve Euro paritessini değerlendiren İslam Memiş, dikkat çeken ifadelere yer verdi. Buna göre Memiş'in açıklamasında ''Borsa İstanbul 5261 puanda. Yüzde 2.15'lik değer kaybıyla günü tamamladı. 5200 puan direncini önemsediğimi ifade etmiştim. 5352'ye kadar yükselmişti, oradan tekrar destek seviyesine geriledi. Aşağıda biraz daha alanımız var. Altılı Masa toplandı, belirsizlikler devam ediyor. Piyasalar adayı mutlaka fiyatlayacak, bu konudaki belirsizlik devam ediyor. Önümüzdeki hafta piyasalar bunu fiyatlar.'' ifadeleri yer aldı. 

Uzman isim Memiş, Dolar/TL paritesi ile ilgili olarak ''Dolar TL kuru ekranlarda 18.88. 19.11-15 lira aralığında. Bir miktar geri çekilmeler vardı. 19.07'ye kadar geri çekilmişti. Buradan tekrar hızlı toparlanma geldi. Euro dolar paritesi 1.06'ya kadar geriledi. 1.0550 destek seviyesi. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar parite tarafından bu yılki hareketleri baz aldığı zaman, 1.12-1.15 bant aralıklarını takip ediyoruz, alım fırsatı veriyor.'' dedi. Memiş, aday açıklamasının ardından piyasaların takibini yapacağını belirtti.

NOT: Bu yazıda yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir, editörün herhangi bir yorumuna yer verilmemiştir. 

İlgili Haberler