İkramiye müjdesi verildi! O tarihlerde ikramiye ödemeleri hesaplarınıza geçecek!

Emekliler yılda iki kez aldıkları ikramiyeler için heyecanlı bir bekleyişe başladı. Ramazan Bayramı için geri sayım başlarken 2023 yılında ödenecek ikramiye miktarı ve tarihleri merak edildi.
İkramiye müjdesi verildi! O tarihlerde ikramiye ödemeleri hesaplarınıza geçecek!

İkramiye müjdesi verildi! O tarihlerde ikramiye ödemeleri hesaplarınıza geçecek! - Ülkemizde bulunan binerce emeklinin gündeminde ikramiye ödemeleri yer alıyor. Yılda iki kez aldıları ikramiyelerle rahat bir nefes almak isteyen emeklileri şimdiden Ramazan Bayramı'nda alacakları ikramiyenin heyecanı sardı. 2023 yılında aldıkları yüzde 30 oranındaki zamdan memnun olmayan emekliler ikramiye ve promosyon ödemeleri almak için harekete geçerken Ramazan Bayramı'nda ödenecek ikramiye için araştırmalarına başladı. 

EYT'LİLERE İKRAMİYE HAKKI DOĞDU

Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için hazırlanan kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM)  kabul edildi ve teklifin yasalaşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde emekli olacak ve maaş almaya başlayacak vatandaşlar da bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Ramazan Bayramı için sayılı günler kalmışken emekliler bayram ikramiyelerini en erken ne zaman alabileceklerini araştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda verilmeye başlanan emekli ikramiyeleri bayramlardan bir hafta önce hesaplara geçiyordu. 2023 yılında yapıcak ödemenin tarihi için resmi bir açıklama beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından emeklilere ödemesi yapılan bayram ikramiyesi bin 100 lira  olarak hesaplara geçti.  2023 yılında geçerli olacak emekli bayram ikramiye tutarları belli olmazken söz konusu ücrette bir iyileştirmeye gidileceğine yönelik açıklama da bulunmuyor. Ödemelerin her yıl bayramdan bir hafta önce 5 gün süreyle emeklilerin maaşlarını aldıkları banka aracılığı ile hesaplarına yatırıldığı bilinirken bu sene de 13 Nisan itibariyle hesaplara yatırılması bekleniyor. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir tarih açıklaması yapılmadı. Ramazan bayramı emekli ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatırılması öngörülüyor.

İlgili Haberler