Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Doların yatay seyri ne zaman son bulacak?

Borsada yeni haftanın ilk işlem günü bugün başladı. Doların bir süredir yatay bir seyir izlemesi ile birlikte yatırımcı ve yatırımcı adaylarının soruları artış gösterdi.
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Doların yatay seyri ne zaman son bulacak?

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Doların yatay seyri ne zaman son bulacak? - Yatırımcılar Dolar/TL paritesini yakından takip ediyor. Haftanın yeni işlem gününde doların güncel fiyatını merak edenler araştırmalarına başladı. Bir süredir yatay seyreden doların ne zaman yükseleceğine ilişkin sorularına yanıt arayan yatırımcılar, ''Dolar düşecek mi, yükselecek mi?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

DOLAR, GÜNE  YATAY SEYİRLE BAŞLADI

Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününe yatay seyirde başladı. 20 Şubat Pazartesi tarihi ile 18 lira 86 kuruştan işlem gören doların yanı sıra euro da 20,1567 TL'den işlem görüyor. Gözler Dolar ve Euro'daki gidişatı değiştirecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararına çevrildi. Perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararını bekleyen yatırımcılar doların yeni seyrini merakla beklemeye başladı. 

TCMB KARARI BEKLENİYOR

TCMB'nin 23 Şubat Perşembe günü açıklayacağı faiz kararının ne olacağı özellikle yaşanan deprem felaketinden sonra merakla beklenmeye başladı. TCMB'nin politika faizi yüzde 9 iken hükümetin dolara yönelen talebi kesmek için çıkardığı Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) biriken tutar geçtiğimiz hafta en üst seviyesine ulaştı.

2023 yılına girerken doların kendini frenlemesi nedeniyle 93 milyar liralık hızlı düşüş yaşayan KKM, TCMB'nin KKM hesapları için faiz üst sınırını kaldırmasıyla yeniden artışa geçti. Bankaların faiz yarışıyla birlikte KKM geçtiğimiz hafta 1 trilyon 484 milyar liraya ulaştı ve rekor seviye kaydedildi. TCMB'nin faiz kararının ardından Dolar/TL ve Euro/TL paritesi yeniden şekillenecek.

İlgili Haberler