Şubat 2023 TCMB toplantısı ne zaman?

Piyasaları etkileyecek olan TCMB toplantısının tarihi araştırılıyor. Yapılacak toplantının ardından açıklanacak faiz kararı merakla bekleniyor.
Şubat 2023 TCMB toplantısı ne zaman?

Şubat 2023 TCMB toplantısı ne zaman? - 2023 yılının ilk Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMN) faiz kararı toplantısı ocak ayında yapıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizinin yüzde 9'da sabit bırakılmasına karar verildiğini bildirdi. Yapılan ocak ayı toplantısının ardından gözler şubat ayında yapılacak olan toplantı tarihine çevrildi. 

Vatandaşlar, piyasanın alacağı şekli öğrenmek adına, ''TCMB faiz kararını ne zaman açıklayacak, toplantı ne zaman yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

TCMB ŞUBAT AYI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan takvimle birlikte 2023 yılında yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı tarihleri netlik kazandı. Özellikle altın ve dolar yatırımcıları tarafından merakla beklenen faiz kararı, şubat ayında kamuoyu ile paylaşılacak. Açıklanacak faiz kararı için sabırsızlıkla bekleyen yatırımcılar, ''Faiz kararı ne zaman açıklanır?'' diye sorgulamaya başladı. 

Piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası faiz kararına çevrilmişken TCMB tarafından açıklanacak olan şubat ayı faiz kararı için toplantı 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak. Yatırımcılar tüm planlamalarını faiz kararına göre ayarlarken TCMB'nin faizi sabit tutacağı yönünde tahminler yürütülüyor.


 

İlgili Haberler