FED'in faiz kararı sonrası gram altında tarihi rekor kırıldı

Yatırımcılar piyasanın FED faiz kararının ardından alacağı şekli merak ediyordu. FED'in açıkladığı rakamın ardından altın piyasasında rekor kırıldı.
FED'in faiz kararı sonrası gram altında tarihi rekor kırıldı

Amerika Merkez Bankası (FED) 1 Şubat 2023 tarihi ile birlikte faiz kararını açıkladı. Türkiye saati ile 22.00'da belli olan faiz kararının ardından altın piyasasında yaşanan yükseliş dikkati çekti. FED politika faizi 25 baz puan artırılarak yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltildi. Bununla birlikte gram altında tarihi zirve görüldü. 

FED KARARININ ARDIN ALTIN ZİRVEYİ GÖRDÜ

FED'in politika faizini 25 baz puan artırması ile 16 yılın en yüksek seviyesine yükseltti. FED'in yaptığı açıklamada, faiz oranının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı kaydedildi ve gram altın tarihi rekor kırdı. Gram altın sabah saatlerinde bin 181 lira seviyesinde işlem görürken en yüksek bin 184 TL seviyesi görüldü. BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, ''FED beklentiler dahilinde faiz artırdı. Piyasanın beklentisi de bu yöndeydi zaten. Ons altında bir hareket başladı gibi gözüküyor. Euro/dolar paritesinin 1.10’un üzerine çıkması piyasada morallerin yerine geldiği bir durumu ortaya koyuyor. FED faiz artışının devam etmesinin uygun olduğunu söylüyor. Enflasyonda belirgin bir düşüş olana kadar faiz artırılacak. Şu an faizler yüzde 4.75, FED 5.10’a kadar işaret etmişti. Önümüzdeki iki toplantıda daha 25-25 olmakla birlikte 5’e doğru bir hareket görebiliriz.Bundan sonraki iki toplantıda faiz artışı yapıp sonrasında bekle göre geçebilme ihtimali var. Ancak faiz indirimi için şu an erken. Piyasa da zaten bunu görmek istiyordu. Şu anda beklentiler dahilinde oldu.'' ifadelerine yer verdi.

''1200 LİRAYA DOĞRU HAREKET GÖRÜRÜZ''

BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Maviş,  Ons altındaki yukarı yönlü hareketlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''ONS1930 dolar geçilirse gram altında 1200 liraya doğru bir hareket görürüz. Bu ay içerisinde de görülebilir. Burada ons altın ve dolar endeksindeki hareket belirleyici olacaktır. Dolar endeksinin şu andaki seviyelerini koruması durumunda hareket biraz daha gecikebilir.'' diyerek sözlerini sonlandırdı. 

İlgili Haberler