2 Şubat motorine beklenen indirim geldi!

Akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin yakın takibinde yer ediniyor. Motorin tarafında yapılması beklenen indirim bugün pompaya yansıdı.
2 Şubat motorine beklenen indirim geldi!

Artan kur nedeniyle 2022 yılından bu yana zam haberleri ile gündeme gelen akaryakıt fiyatları tarihi zirveyi görmüştü. Zam ve indirim haberlerinin peş peşe geldiği akaryakıt fiyatlatrı için sürücüler günlük olarak fiyat takibi yapmayı sürdürüyor. Akaryakıta geçen hafta gelen çifte indirimin ardından bir indirim de motorine geldi. 

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Son olarak 27 Ocak tarihinde motorin ve benzine gelen 60'ar kuruşluk çifte indirimin ardından fiyat bir kez daha motorin için düştü. Motorine 2 Şubat 2023 tarihi itibariyle 1 lira 2 kuruş indirim geldi. Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi, Ankara'da 22 lira 77 kuruşa, İstanbul'da 22 lira 50 kuruşa, İzmir'de ise 22 lira 82 kuruşa geriledi. 

2023 YILINDA AKARYAKIT FİYATLARI NASIL SEYREDER?

Ekonomist Hikmet Baydar, 2023 yılında petrol fiyatlarının nasıl ir seyir izleyeceğine ilişkin tahminde bulunarak, ''Rusya, Ukrayna savaşı bitmediği sürece petrol fiyatları aşağı yönlü baskılanmaya devam edecektir. IMF’in büyüme beklentileri raporu yayınlandı. Büyüme beklentileri ortalamaların altında. Petrolde talep daralması beklentisi oluştuğu için aşağı yönlü hareket beklenecektir. Şu an 84 dolar seviyeleri çok kritik seviyeler. Buralarda uzun süre kalırsa yeni dipleri dener. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ABD yaptırımları önemli rol oynuyor. Eğer savaş sonuçlanırsa bu sefer petrole talep artabilir. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarındaki düşüş pompa fiyatlarına kısmen yansıdı. Kurda aşağı yönlü hareket olursa ki ben martta olabileceğini düşünüyorum. Doğal gaz sisteme girince o zaman kurda aşağı yönlü bir hareket olabilir. Mart ayında da pompa fiyatlarında bir düşüş görebiliriz." ifadelerine yer verdi. 

İlgili Haberler