FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasaların merak içinde beklediği ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz karının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?
FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?: FED Ocak ayı son faiz toplantısını gerçekleştirdi. Buna göre politika faizinin 25 baz puan artırılmasına karar verildi. Böylece son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50/4,75 aralağına yükselmiş oldu. Şubat ayı FED toplantı tarihi ise  vatandaşlar tarafından merak ediliyor. FED faiz kararını ne zaman açıklayacak.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararının görüşülmesi için yapılacak olan toplantının ne zaman gerçekleştirileceği merak konusu oldu. Peki FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası FED faiz toplantısı sonrasında alınacak  olan faiz kararı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. FED 2023 Şubat ayı faiz kararı toplantısını 21/22 Mart tarihlerinde yapacak. FED Başkanı Powell ise 22 Mart akşamında saat 21.00'da Şubat ayında alınan faiz karını açıklayacak. Yani 22 Mart tarihinde FED faiz kararı paylaşılacak.

FED Ocak ayında yapmış olduğu toplantılar sonrasında politika fazinin 25 baz artırmıştır. Böylece son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50/4,75 aralığına yükselmiş oldu. FED tarafından yapılan açıklama ile faiz oranının arttırılması kararının ise oy birliği ile alınndığı duyuruldu. Peki 22 Mart tarihinde açıklanacak olan FED faiz kararı için beklentiler ne yönde?

FED FAİZ KARARI BEKLENTİLERİ 

FED tarafından gerçekleştirilen Ocak ayı toplantısında alınan kararların tutanakları geçtiğimiz hafta yayınlandı. Bu tutanaklardan da anlaşıldığı gibi FED faiz karanının 25 baz puan arttırılmasının neredeyse oy birliği ile alındığı ortaya çıktı. Buna karşın birkaç yetkilinin ise 50 baz puanlık faiz artışını desteklediği yayınlanan tutanaklar ile ortaya çıktı.

FED'in yayınlanmış olan tutanaklarında yetkililerin çoğunun faiz artışlarının daha da yavaşlatmanın ekonominin maksimum istihdam ve fiyat istikrarı amaçları yönünde ilerleyişini daha iyi değerlendirmelerine imkman sağlayacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler