Beklenen FED tutanakları yayımlandı! Faiz detayı ise dikkat çekti

Beklenen haber FED'den geldi. FED faiz tutanakları yayımlandı. Açıklanan faiz oranı ise dikkat çekti.
Beklenen FED tutanakları yayımlandı! Faiz detayı ise dikkat çekti

Beklenen FED tutanakları yayımlandı! Faiz detayı ise dikkat çekti: ABD Merkez Bankası tarafından 31 Ocak 2023 ve 1 Şubat tarihli faiz toplantısında oluşturulan toplantı tutanakları yayımlandı. Buna göre tutanaklarda katılımcıların bir kısmının faizin 50 baz puan artşına onay verdiği öğrenildi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı Tutanakları söz konusu komitenin 31 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrasında alınan kararların kaydıdır. Bu tutanaklar FOMC’nin para politikası tutumunun ne yönde olduğu ile ilgili net bilgiler sunmaktatır. Bu sebeple döviz piyasası katılımcıları önümüzdeki faiz oranı kararlarına dair de bizlere ipuçları vermektedir. 

FED tarafından yayımlanan tutanaklarda kişi sayısı belirtilmedi. FED üyelerinin bir bölümünün 31 Ocak ile 1 Şubat tarihlerinde yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısnda 50 baz puan faiz artırımı isteği bilgisine yayımlanan tutanaklarda yer verildi. Geriye kalan katılımcılar ise faizin 25 baz puan artırılmasına karar verdiği öğrenildi. 

RİSKLER AŞAĞI YÖNLÜ

FED tarafından yayımlanan söz konusu tutunaklarda ekonomik risklerin aşağı yönlü olduğu söylendi ve "Sıkı iş gücü piyasası, Çin ekonomisinin yeniden açılması ve Ukrayna'daki savaş enflasyonu yüksek tutan riskler" ifadelerine yer verlidi. 

FED toplantısında katılanların birkaçı ABD borçlanma tavanının yükseltilmesinde gecikmenin finansal açıdan ekonomik bazı risklerin oluşabileceğini söyledi. Bu riskler ise ciddi problemlere yol açabilir şeklinde ifadeler kullanıldı. Yayımlanan tutanaklarda FED uzmanlarının bu yıl ABD ekonomisinde bir resesyon yaşanmasının akla yatkın olduğunu da açıklamalarına ekleyerek olası göründüğünü ifade ettiler.

İlgili Haberler