Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son 15 yılın en yüksek seviyesini gördü

ECB tarafından mart ayı faiz kararı açıklandı. 2008 yılından itibaren en yüksek seviyeye çıktı.
Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Son 15 yılın en yüksek seviyesini gördü

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç temel politika faizini 50 baz puan arttırdığını açıkladı. Piyasaların merakla beklediği Mart ayı faiz oranı açıklandı. Böylece 2008 yılından bu yana yani tam olarak 15 yıldan bu yana en yüksek faiz en yüksek seviyeyi görmüş oldu. Avrupa Merkez Bankası beklenen mart ayı faiz kararı sonunda açıklandı. Beklentilere uygun olarak banka tarafından açıklanan faiz 50 baz puan artırıldı. Böylece banka mevduat faizi yüzde 3'e yükselirken ana refinansman faizi ise yüzde 3,5'a yükselmiş oldu. 

ENFLANSYON HEDEFİ YÜZDE 2

Avrupa Merkez Bankası bugün piyasanın merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 'Bugün alınan karar ile enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine dönülmesini sağlama kararlığının altı çizildi.' ifadesine yer verildi. 

Euro Bölgesinde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubat ayında beklenenün üzerine çıkarak aylık yüzde 0,8'e yükseldi. Böylece yıllık ise yüzde 8,5'e yükseldi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından açıklanan faiz kararından sonra Euro/ Dolar paritesi ilk etapta 1.06 olsada daha sonrasında 1,056'ya gerilediği görüldü.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın.

İlgili Haberler