EYT'lilerin cepleri dolacak! O tarihte 4 ödeme birden alacak EYT'lilere duyuruldu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Emekli olmaya hak kazananlar işlemlerini yapmaya başladı. İlk maaşların nisan ayında alacak EYT’lilerin dört ayrı ödemeden faydalanacağı ortaya çıktı.
EYT'lilerin cepleri dolacak! O tarihte 4 ödeme birden alacak EYT'lilere duyuruldu

EYT'lilerin cepleri dolacak! O tarihte 4 ödeme birden alacak EYT'lilere duyuruldu - Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen EYT'liler emeklilik hakkı elde etti. Belirli koşullara bağlı olarak emekli olma şansı elde eden EYT'lilerin başvuruları da alınmaya başlandı. EYT başvurularının alınması ve sürecin tamamlanmasının ardından maaşlarını almaya başlayacak olan EYT'lilere müjde niteliğinde bir haber geldi. 

EYT'LİLERE PİYANGO VURDU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında emekli olmaya hak kazananlara ilk maaşları nisan ayında ödenecek. Öte yandan emekli olmaya hak kazanan EYT'lilere 20 günlük farkın maaşlarına yansıtılacağı öğrenilirken bayram ikramiyesi ve banka promosyonları ile birlikte dört ayrı ödeme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarının ardından ilk maaş için gözler nisan ayına çevrilirken EYT’lilere aylıkları ile birlikte toplam 4 ayrı ödeme yapılacak. Öte yandan aylık ödeme tarihleri SGK tarafından verilen tahsis talep numarasının son hanesine göre belirlenecek. 1 Nisan'dan itibaren emekliliği hak eden EYT'linin maaş günü 21 Nisan ise 20 günlük bir ödeme daha alabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikramiye alan emekliler  bu sene ilk ikramiye ödemelerini 21 Nisan tarihine alacak. 

EYT’LİYE MİLLİ GELİR ZAMMI GELİYOR

Bankalar  emeklilerle yaptıkları anlaşmalar doğrultusunda emeklilere promosyon ödemeleri yapıyor. Yapılan promosyon ödemeleri bu yıl 5 bin-7 bin 500 TL arasında değişirken EYT ile emekli olanlarda bu ödemeden faydalanabilecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye’nin 2022 yılı gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranını açıkladı. Büyüme oranı 5,6 olarak açıklanırken bu rakam yüzde 5’lik beklentinin üzerinde geldi. Geçtiğimiz yıla ait GSYH oranın 2023 Ocak ayından sonra emekli olacakların maaşlarına yansıması bekleniyor. Aylıklarda, yıllık yüzde 5,6 olarak açıklanan büyüme oranının yüzde 30’u oranında artış olacak. Bu da yüzde 1,68 artış anlamına gelirken emekliler söz konusu oran için belirlenen zamdan da yararlanacak.
 

İlgili Haberler