EYT'liler için ilk maaş tarihi verildi! Nisan ayında hesaplara geçecek maaş o gün cebinizde olacak

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte milyonlarca kişiye emeklilik hakkı doğdu. EYT'liler başvuru sürecinin tamamlanması ile birlikte maaşlarını almak için geri sayıma başlayacakken ilk tarih açıklaması da geldi.
EYT'liler için ilk maaş tarihi verildi! Nisan ayında hesaplara geçecek maaş o gün cebinizde olacak

EYT'liler için ilk maaş tarihi verildi! Nisan ayında hesaplara geçecek maaş o gün cebinizde olacak - 24 yıllık sorun haline gleen EYT düzenlemesi için harekete geçildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye ili 2 milyonun üzerinde kişiye emeklilik hakkı doğdu. Emeklilik başvuruları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından alınmaya başlanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de ilk maaş ödemesi için nisan ayını işaret etmişti. EYT'de bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

EYT BAŞVURULARI İÇİN KRİTİK BİLGİ 

EYT yasanın resmen yürürlüğe girmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü binasında yoğunluk oluştu. Başvuru formlarını dolduranlar, işlemlerini yaptırabilmek için sıraya girdi. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, bugüne kadar İzmir'de emeklilik için başvuran kişi sayısının 40 bini aştığını belirterek dikkati çeken bir açıklamaya yer verdi. Yaşanan yoğunluğun ardından başvurular hakkında bilgi veren Kurt, ''Çalışan vatandaşlarımızın emeklilik başvurularını yapabilmeleri için mutlaka işten ayrılış işlemlerinin işverenleri tarafından gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun için 08 koduyla emeklilik ya da toptan ödeme almak amacıyla işten ayrılma işlemi yapılan sigortalı SGK'ya başvurup, emeklilik talebinde bulunabilir." diyerek yapılması gerekenleri de şu sözlerle anlattı: "Bu işlem e-Devlet üzerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda emeklilik başvuru dilekçesi olan resmi adı 'Gelir Aylık Ödenek Talep Taahhüt Belgesi'ni PTT kargo, APS veya iadeli taahhütlü SGK'nın il ve merkez müdürlüklerine gönderilerek de yapılabilir. Haricen de SGK'nın illerde kurulu müdürlüklerine başvurmak suretiyle emeklilik başvurularını gerçekleştirebilirler." EYT'lilerin maaşlarınaı alacakları tarihleri de merak etmesi üzerine bir açıklama yapan Kurt, ''Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir." ifadelerini sözlerine ekledi. 

EYT'DE MAAŞLAR İÇİN TARİH VERİLDİ

EYT'lilerin maaşlarını alacakları tarih için nisan ayı işaret edilirken Müdür Kurt da; "Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar. EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok. Yani mart ayı içinde hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olacaktır." diyerek detaylı bir tarih açıklaması yaptı. Bu doğrultuda maaşların nisan ayının hangi gününde yatırılacağını da anlatan Kurt, ''Vatandaşlarımız nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. Bağkurlular ise nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler." dedi.
 

İlgili Haberler