Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber! Halkbank 0,69 faiz oranı ile konut kredisi veriyor

Halkbank Yeni Evim Konut Kredisi kapsamında ev satın almak isteyen orta gelirliler için düşük faiz oranlı konut kredisinin detaylarını internet sitesi üzerinden duyurdu.
Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber! Halkbank 0,69 faiz oranı ile konut kredisi veriyor

Ev sahibi olmak isteyenlere güzel haber! Halkbank 0,69 faiz oranı ile konut kredisi veriyor: Halkbank Yeni Evim Konut Kredisi adı altında sosyal devlet anlayışıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kamu ve Katılım Bankaları iş birliğiyle hazırlanmış olan konut kredisini orta gelirliler için sunmaktadır. Ev satın almak isteyen orta gelirli vatandaşların aylık yüzde 0,69'dan başlayan faiz oranı ile banka tarafından sunulmaktadır. 

 Halkbank'ın Yeni Evim Konut Kredisi fırsatları için başvuru şartları nelerdir? Kimler başvurabilir? Faiz oranı ve vade süresi nedir? Halkbank internet sitesi üzerinden tüm detayları açıklamıştır. 

YENİ EVİM KONUT KREDİSİ DETAYLARI 

Söz konusu kampanya Halkbank ile anlaşma yapan konut yüklenicilerinin el değiştirmiş 1.el konutlarını kapsamamaktadır. Bu kredi aylık yüzde 0,69 faiz oranı fırsatı sunarken 180 ay vade seçeneği de sunmaktadır. Hanenin kazandığı aylık gelire göre 3 yıl taksit tutarının bir kısmı T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konut satış bedelinin yüzde 5'i de konut üreticisi firma tarafından ödenecektir. Başvuru yapabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar..

BAŞVURU ŞARTLARI 

Bu konut kredisine başvuru yapabilmek için üzerine başka bir konutu bulunmayan veya bir konut üzerinde yüzde 50'sinin üzerinde hakkı olmayan kişiler başvuru yapabilecektir. Son bir yıl içerisinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması gerekmektedir. 

İstanbul (1.Bölge) ve Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla (2.bölge) illerinde ev almak isteyenler için son 1 yılda o ilde ikamet etmiş olma şartı aranacaktır. Kooperatif ortaklığı bulunmayan, bağış yoluyla ya da ivazsız herhangi bir yöntemle tapu sahibi olmayan kişiler başvuru yapabileceklerdir. 

Hane halkı gelir üst sınırı, talep edilen kredinin azami tutarı ile uyumlu olması gerekmektedir. Son 12 ayda en az 9 ay sosyal güvenlik primi ödemesi olan kişiler bu krediye başvuru yapabileceklerdir. 

BÖLGELER VE KREDİ TUTARLARI İLE İLGİLİ TABLO

Yukarıdaki tabloda bölgelere ve aylık kazanca göre çekilebilecek konut kredisi tutarları belirtilmiştir. Tüm bölgeler de son bir yılda ikamet etme şartı bulunmaktadır. 

İlgili Haberler